{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas sa tead, kui palju isiklikku aega on sul vaja iga päev selleks, et end hästi tunda?

Foto : unsplash / Erik Mclean   Tihti tuleb selliseid päevi,...

Foto : unsplash / Erik Mclean

 

Tihti tuleb selliseid päevi, kus 24-tunnist ei piisa selleks, et kõiki asju ära teha, mida olid plaaninud. Sellepärast on hea, kui aeg-ajalt on natuke rohkem vaba aega ja jõuab kõik vajaliku ära teha. Kui seda liigset vaba aega tekib aga liiga tihti, siis võib see hakata jälle teistpidi mõjuma. Näiteks tekitab liigne vaba aeg soodsa pinnase masenduse tekkimiseks. Selle põhjal läbi viidud uurimistöö, mille tulemused avaldati ajakirjas American Psychological Association, kinnitab, et liiga palju vaba aega võib heaolutunnet hoopis alla tõmmata. 

Näiteks ohustab masendus rohkem neid inimesi, kellel pole oma päevaga midagi peale hakata. Kui ajapuudus on halb ja põhjustab stressi, siis liiga palju vaba aega pole ka alati parim valik. 

 

 

 

Kui palju vaba aega meil siis on vaja iga päev selleks, et end hästi tunda? 

Teadlased selgitasid välja uurimistöö käigus, et mida rohkem inimestel oli vaba aega, seda rohkem masendust see neis tekitas. Selle tõttu tundub, et ideaalselt oleks meil vaja iga päev vaba aega mitte rohkem, kui 5 tundi päevas ja mõnedele piisab lausa 3 tunnist. Kui vaba aega on rohkem, võib see kaasa tuua igavust, mis mõjutab suurel määral ka tuju. Ärme üldse räägimegi, mis toimub siis, kui inimesel on vaba aega piiramatult käes ... Oht masenduse ning ärevushäirete tekkeks on palju suurem. See puudutab muidugi eriti pensionäre ja tööotsingul olevaid inimesi. 

Seega tuleks oma vaba aega maksimaalselt ära kasutada ja mitte istuda niisama. Tegele nende asjadega, mis sulle meeldivad, õpi uusi asju või puhka. 

 

Kommentaare ei ole