{ads}

HIDE

Viimased

latest

3 sõna iga päev, mis aitavad hoida su suhet tugeva ja õnnelikuna

foto : unsplash / Eduard Delputte   Armastus on nagu taim, m...

foto : unsplash / Eduard Delputte

 

Armastus on nagu taim, mille eest peab hoolt kandma. Kõige rohkem mõjutavad paarisuhet väikesed, igapäevased detailid: meie sõnad ja teod. Spetsialistide sõnul on selleks, et hoida oma suhet, vaja kasutada iga päev kolme võlusõna.

Millal sa viimati tänasid oma kaaslast, kui ta sinu heaks midagi tegi, isegi, kui tegemist oli täiesti tavalise ja igapäevase asjaga? 

Oled sa öelnud oma kaaslasele midagi solvavat, olnud tema vastu ebaõiglane, liiga kriitiline, teinud liiga palju etteheiteid? Kas sa oled mõtelnud kordagi temalt andeks paluda? 

Millal sa viimati ütlesid oma kaaslasele, et sa teda armastad? 

Oma suhte eest tuleb hoolitseda iga päev. Selleks, et su suhe kestaks ja püsiks, pead sa õppima kasutama kolme võlusõna iga päev. 

 


Ma armastan sind

Aitäh, ma tänan sind

Anna mulle andeks


Kui sa oma suhte eest ei hoolitse, su suhe närbub nagu taim, mis vajab vett. Sa ei saa kunagi kindel olla, mida tulevik sulle toob. Armastust tuleb hoida iga päev ja selle nimel pingutada, et see ei kaoks. Ja selleks ei ole vaja teha suuri kingitusi, piisab väikestest tähelepanuavaldustest. 

 

"Tänan", " Vabandust", "Armastan" - need on kolm sõna, mis aitavad sul hoida oma suhet. 

Need on lihtsad sõnad aga väga nende sõnade mõju on palju tugevam, kui sa oskad seda arvatagi. Sosista oma kaaslasele kõrva hommikul, lõunal, õhtul või saada sõnum ja su suhe muutub palju paremaks. Nii lihtne see ongi. Kahjuks aeg ja harjumused teevad oma töö ja me muutume ajaga ühe ükskõiksemaks ja hooletumaks. 

Need sõnad on tõelised võlusõnad, sest nad näitavad välja huvi, hoolt ja armastust. Tänamine tähendab seda, et sa väärtustad seda, mida teine inimene tegi. Vabanduse palumine näitab seda, et sa tunned, et oled ülekohtune olnud tema suhtes, et sa oled öelnud või teinud midagi, mida sa ei oleks tohtinud ja tunnistad seda. Mis puutub aga armastuse avaldamisse, siis näitab see, et sa tunned oma kaaslase vastu sügavamaid tundeid, oled truu, imetled ja toetad teda. 

 

 

Sa ei pea hakkama hommikust õhtuni kordama neid sõnu, sest siis kaoks üldse mõte. Sa võid väljendada oma tundeid erineval moel. Lihtsate liigutuste läbi, tähelepanuavalduste kaudu, mis on sinu viis armastust avaldada. Samas on tähtis öelda ka sõnadega, et sa teist inimest armastad. Sest need sõnad tuletavad meelde, et isegi peale kõiki aastaid on tunded ikka alles. 

Aastate möödudes kipume me üha vähem tänama. Tänamine näitab aga seda, et sa väärtustad ja hindad seda, mida teine sinu jaoks tegi. Või siis lihtsalt: "Aitäh, et sa oled olemas!", "Ma olen sulle tänulik, et sa toetad mind.", "Ma olen tänulik, et sa mu elus oled."

Ka vabandust ei pea hakkama iga päev paluma, tähtis on lihtsalt näha igapäevases elus, kui sa oled teinud või öelnud midagi, mida sa ei tohiks, siis sa näitad välja või ütled, et oled olnud ülekohtune ja sa ei oleks pidanud seda tegema. Vabanduse palumine annab teada, et teise inimese tunded on sulle tähtsad ja et tema heaolu on sinu jaoks oluline. Kõik need väikesed vabanduse palumised moodustavadki lõpuks suhte heaolu. Näiteks on see väga hea, kui peale tüli tunnistada seda, et sa oled liiale läinud. Andestuse palumine aitab ka ennetada vaidlusi ja tülisid paarisuhtes. 


Allikas : cosmopolitan

Kommentaare ei ole