{ads}

HIDE

Viimased

latest

Vaata, kuidas tõsta endorfiinide taset kehas ja parandada oma enesetunnet kohe

  Endorfiinid on meie ajus leiduvad keemilised ühendid, mis aitavad parandada enesetunnet ning vaigistavad valu. ...

 


Endorfiinid on meie ajus leiduvad keemilised ühendid, mis aitavad parandada enesetunnet ning vaigistavad valu. Olemas on küll erinevaid toidulisandeid, mis sisaldavad endorfiine aga lisaks sellele on ka muid vahendeid, mis võimaldavad tõsta endorfiinide hulka kehas. 

Endorfiinid tulevad sõnast endogeen, mis viitab keha sisemusele ning morfiin, mis on valu vaigistava toimega. Ehk siis lühidalt on tegemist loodusliku valuvaigistiga. Endorfiinid toimivad aju retseptorite juures ning aitavad valu alandada ning tõsta naudingu tunnet, tekitades ühtlasi üldise heaolutunde. 

Endorfiinid on väga kasulikud, sest nad soodustavad nagu öeldud heaolutunde tekkimist, leevendavad depressiooni, alandavad valu ning võtavad masendust ära. Endorfiinid aitavad leevendada depressiooni sümptomeid. Ning tõstavad enesehinnangut. Lisaks sellele vallandavad endorfiinid positiivseid tundeid ning muudavad meid optimistlikumaks. Seega kõik ruttu nüüd oma endorfiinide taset tõstma! 

 

Ole päikese käes

Päike aitab toota D vitamiini, tegemist on ühe olulise toitainega. Samuti stimuleerib päike serotoniini ja melatoniini tootmist, mis aitavad tuju parandada, annavad energiat ning tagavad hea une. 

 

 

 

Naera

Naermine aitab alandada stressi ning depressiooni. Lisaks sellele aitab lähedaste inimestega naermine vabastada enforfiine.  


Ole hea

Kui sa teed midagi head, siis on see hea nii sulle endale, kui ka sellele inimesele, keda sa aitasid. Heateo tegemine vabastab endorfiine ning tõstab nende taset. 


Vaata mõnda head filmi

Head komöödiad pole ainukesed, mis aitavad endorfiinide taset tõsta. Sa võid edukalt vaadata ka draamasid ning tõsta samal ajal oma endorfiinide taset. Kuidas? Sest filmi vaatamine paneb tööle su emotsioonid. Ja see omakorda aitab ajul vabastada endorfiine. 

 

Mediteeri

Uuringute järgi aitab mediteerimine vabastada endorfiine. Lisaks sellele on mediteerimine tervisele kasulik, aidates parandada füüsilist ja vaimset heaolu. 

 

 

 

Käi massažis

Hea massaaž aitab leevendada stressi ning krooniliste valude ning väsimuse puhul. Masseerimine aitab vabastada heaolu hormoone. Samuti tõstab massaaž oksütotsiinide, dopamiini ning serotoniini taset. 

 

Kuula muusikat

Muusika kuulamine aitab vallandada häid tundeid ning tõsta tuju. Muusika aitab tõsta endorfiinide taset.


Käi soojas vannis

Hea soe ja lõõgastav vann aitab rahuneda peale väsitavat ning stressirohket päeva. Vee soojus leevendab pingeid ning aitab lihasvalu korral. Ning samuti võib tõsta endorfiinide taset.

 

Aroomiteraapia

Uuringute järgi võib aroomiteraapia tõsta endorfiinide arvu.

 

Joo hea klaas veini või söö šokolaadi

Šokolaadi söömine aitab tõsta endorfiinide taset, tekitades heaolu tunnet. Kui sulle šokolaad aga ei maitse, siis joo klaasike punast veini, mis paneb paneb samuti keha endorfiine tootma. 

 

Trenn

Liigutades oma keha ning tõstes südamerütmi tehes, paned sa keha rohkem endorfiine tootma.



 

 



 

 





 

 

 





 

Kommentaare ei ole