{ads}

HIDE

Viimased

latest

Küünelaki kasutamine raseduse ajal : kui ohutu see on?

  foto : unsplash / Anastasiia Chepinska Enamik naisi ka...

 

foto : unsplash / Anastasiia Chepinska


Enamik naisi kasutab regulaarselt küünelakki, vähesed aga on teadlikud sellest, et küünelakk võib olla tervisele ohtlik, sisaldades tervist kahjustavaid ja mürgiseid aineid. Seega ei ole küünelaki kasutamine raseduse ajal sugugi ohutu. Õnneks on olemas alternatiivseid vahendeid, kuidas oma küünte eest sellel perioodil hoolitseda.

Selleks, et lakk küüntel paari minuti jooksul kuivaks, et lakk kauem peal püsiks ja säraks, sisaldavad küünelakid selliseid aineid, mis ei ole kahjuks tervisele ohutud, tegemist on siis erinevate lahustite, gaaside ja lõhnainetega.

Sisse hingates võivad need toksilised ained, mida peetakse ka endokriinsüsteemi kahjustavad kemikaalideks, kahjustada raseduse kulgu. Lisaks hingamisteedele võivad kemikaalid jõuda organismi ka läbi küüneplaadi.

 

Rasedana kasuta ainult looduslikke küünelakke ja mitte midagi muud

Just sellepärast on juba mitmeid aastaid küünelakke tootvad firmad hakanud oma kauba koostist üle vaatama, et luua looduslähedasem ja inimsõbralikum toode taimsete koostiainete põhjal. 

 

 Ka küünelakieemaldajate koostisained on ajaga muutunud, paljud firmad ei kasuta enam atsetooni. Ja samuti on turule ilmunud looduslähedasi küünelaki eemaldajaid, mis ei sisalda ei atsetooni ega etüülatsetaati. 

 

Maniküür last ootavale emale

Kui mõned firmad pakuvad kuni 85% loodusliku koostisega küünelakke, siis 100% looduslikke küünelakke siiski olemas ei ole. Ja sellepärast tuleb siiski olla ettevaatlik, eriti raseduse esimesel trimestril. Soovitatav ei ole lakkida küüsi kolmel esimesel raseduskuul, sest just sellel perioodil on loote areng kõige kiirem ja beebi elutähtsad organid arenevad välja.

Et mitte oma tulevase lapse tervist ohtu panna, on soovitatav küünte lakkimise ajal kanda maski ning tuulutada korralikult tuba. Raseduse teisel trimestril võib aeg-ajalt oma küüsi lakkida. 

Geelküünte panemine raseduse ajal ei ole aga soovitatav, sest need tooted ei ole just kõige tervisesõbralikumad.

 



Kommentaare ei ole