{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kaneelirullid

Vaja läheb: 25g pärmi 2.5dl vett 1dl suhkrut+3tl pärmi vedeldamiseks 0.5tl soola ~7.5dl jahu 1-2sl õli 3sl võid kaneeli suh...



Vaja läheb:

25g pärmi
2.5dl vett
1dl suhkrut+3tl pärmi vedeldamiseks
0.5tl soola
~7.5dl jahu
1-2sl õli

3sl võid
kaneeli
suhkrut

Pudenda pärm kaussi, sega 3tl suhkruga ja oota kuni pärm muutub vedelaks. Vala juurde soe vesi ning sega.
Lisa suhkur ja sool-sega. Lisa pool jahu kogusest ning sega ühtlaseks tainaks. Sõtku juurde ülejäänud jahu. (Kui tainas jääb vedal, lisada veidi veel jahu. Kui tainas tundub liiga sitke, ei pea piinlikult kogu jahu kogust lisama. Erinevad jahud on erineva tekstuuri ja imavusega-siit tulebki jahu koguse umbkaudsus) Kõige lõpus lisa ka õli ning sõtku seni, kuni lööb käte ja kausi küljest lahti. Raputa tainale peale jahu ja pane sooja kohta, rätiku/toidukile alla umbes tunniks ajaks seisma.



Rulli kerkinud tainas jahusel pinnal lahti, umbes 0.5cm paksuseks ristkülikuks. Sulata või ning määri tainale. Raputa peale rohkelt kaneeli ja suhkrut. Lase võil hanguda. Seejärel rulli tainas laiemast otsast kokku ning lõika tainarullist umbes 2cm laiused rattad. Tõsta küpsetusplaadile nii, et peida lahtine tainaäär kaneelirulli alla (muidu keerab saiake end küpsedes lahti). Küpseta  180 kraadi juures umbes 20 minutit.




 Retsept on pärit Liina Luukase blogist ja algartikkel asub SIIN

Avaldatud autori nõusolekul

 

 

Kommentaare ei ole