{ads}

HIDE

Viimased

latest

Õnnetu suhe tõstab enneaegse surma riski

    Foto : unsplash / Charlie Foster Iisraelis asuva Tel Avi...

 

 

Foto : unsplash / Charlie Foster

Iisraelis asuva Tel Avivi ülikooli teadlased on jõudnud järeldusele, et õnnetu paarisuhte võib olla väga halb tervise jaoks. 

Tel Avivi ülikooli teadlased uurisid ligi 10 000 mehe surmapõhjust. Uuringu tulemused avaldati väljaandes Journal of Clinical Medicine. Tulemustest selgus, et õnnetu suhe mõjub tervisele sama halvasti, kui suitsetamine või istuv eluviis, tõstes märkimisväärselt südame-veresoonkonna haiguste riski. Võttes arvesse kõiki enneaegse surma juhtumeid, mida selle uuringu põhjal analüüsiti, selgus, et risk oli 19% kõrgem nende seas, kes olid väitnud, et nende suhe oli korrast ära. Need mehed, kes pidasid oma suhet läbikukkumiseks, surid nooremas vanuses, kui need, kes olid oma suhtega väga rahul. 

 

Kas südamevalu teeb tõesti haigeks? 

Selliste tulemuste saavutamiseks kasutasid teadlased 32-aasta vanustele andmeid. Nii said nad järgida 10 000 mehe tervise kulgu, pöörates suuremat tähelepanu neile, kes insuldi tagajärjel surid. Uurimistööd juhtinud dr. Shahar Lev-Ari selgitas, et nad soovisid analüüsida kogutud andmeid pikemas perioodis ning välja selgitada psühhosotsiaalsed käitumistegurid, mis võisid viia insuldini.

Jälle üks uuring, mis tõestab, et kui inimene on õnnelik, siis on ta ka terve.

Kommentaare ei ole