{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kohus käskis mehel maksta 60 000 euro suurune kahjutasu oma naisele selle eest, et ta iialgi polnud aidanud naist koristustööde juures

  foto : unsplash / Saúl Bucio  Peale 30-aastast kooselu ei ...

 

foto : unsplash / Saúl Bucio

 Peale 30-aastast kooselu ei olnud üks Portugali elanik kunagi osalenud koristustööde juures ega aidanud oma naist. Kohus määras ta süüdi 60 000 euro suuruse rahatrahviga. 

See lugu võib küll tunduda võimatuna ent on siiski tõsi ja päriselt aset leidnud. Portugali kohus otsustas mõista süüdi mehe, kes ei olnud kunagi osalenud koduste tööde juures, määrates talle 60 782 euro suuruse rahatrahvi, mille saab tema endine naine endale kahjutasuks. Algselt nõudis naine kohtu kaudu mehelt vähemalt 240 000 euro suurust kahjutasu. 

60 782 euro suurune rahatrahv arvestati välja riigi keskmise palga järgi ning on kahjutasuks viimase 30. aastase kooselu eest, mille ajal naine üks tegi ära kõik kodused toimetused ja tööd ilma, et tema mees oleks kunagi osalenud või oma abi pakkunud.



Kohus leidis, et sellel ajal, kui naine koristas, rikastus mees teatud moel oma vaba aega kasutades, samal ajal, kui naine jällegi kaotas raha sellega, et pidi oma vaba aja koristamise peale kulutama, tehes seda kõike tasuta. Paljud inimesed ei märka, kui palju aega ja pingutust nõuavad kodused tööd, millel nagu olegi mingit rahalist väärtust, tegelikult on aga tegemist kulutuste pealt kokkuhoiuga, kui ei võeta majja inimest, kes koristamisega spetsiaalselt tegeleks. Kohus leidis, et see ei ole normaalne, kui ühes kodus teeb ainult üks inimene suurema osa koristustöödest. Seaduse järgi peaksid mõlemad partnerid võrdselt jagama koduseid töid nii palju, kui võimalik ja otsustama vabalt omavahel, kas teisel on õigus koduste tööde tegemises osaleda või mitte. Koduste tööde alla käivad ka söögi tegemine, poes käimised, laste kasvatus jne. Ja see pole mitte esimene kord, kui kohus sellise otsuse vastu võtab, seda on juba tehtud nii Argentiinas, kui Hiinas, kui süüalustele määrati 153 000 ja 6 300 euro suurused rahatrahvid.


Kommentaare ei ole