{ads}

HIDE

Viimased

latest

9 väga lihtsat nippi, mis aitavad sul keharasvast vabaneda

Foto : unsplash / bruce mars     Üleliigsetest kilodest vab...

Foto : unsplash / bruce mars
 

 


Üleliigsetest kilodest vabanemine ja keharasva kaotamine ei ole päris sama.  Kaalu kaotamiseks on kõige tähtsam süüa korralikult ja teha sporti. Rasvakiht on aga tihti nii hästi ladestunud, et sellest ei olegi lihtne lahti saada. Väikeste nippide abil on siiski võimalik oma unistuste keha saavutada. 

Loomulikult tuleb sul rasvakihist vabanemiseks unustada kommisöömine ja süüa selle asemel selliseid toiduaineid, mis on su tervisele kasulikud. Lisaks sellele tuleb rasvast vabaemiseks tugevdada lihaseid ja selle jaoks pole midagi paremat proteiinidest. Liha kõrvale söö kiudaineid, mis soodustavad rasva põletamist. Selleks, et lihaseid oleks rohkem, kui rasva, tuleb teha harjutusi aga mitte ükskõik milliseid. Kaalu kaotamiseks tuleb omavahel kombineerida kardio ja jõutreening. Hüppenööriga hüppamine aitab rasvast vabaneda kiiremini, kõhulihaste harjutused aga treenivad lihaseid ning tänu sellele saad sa ilusa lameda kõhu, millest sa nii kaua unistanud oled.

 

 

 

 

1. Tee kardiotreeningut

Seega rasvast vabanemiseks on ideaalne teha kardiotreeningut (jalgrattaga sõit, jooksmine, hüppenööriga hüppamine) , mida rohkem sa seda teed, seda kiiremini sa oma rasva põletad. 

2. Söö proteiine

Proteiinid toidavad lihaseid ja lihased põletavad rasva. Seega söö iga päev proteiine. Lisaks sellele aitavad proteiinid tekitada kiiremini täiskõhutunnet ning hoiavad isu näksimise järele ära.  

3. Tee jõutreeningut

Kardiotreening aitav rasvast vabaneda, jõutreening aitab samuti rasva põletada aga samuti lihaseid tugevdada ning kiirendada põhiainevahetust.

4. Joo palju vett

See on samuti väga oluline. Joo vähemalt 1,5l vett päevas ning ära unusta ka rohelist teed, mis sisaldab palju antioksüdante, kiirendab ainevahetust ja aitab vabaneda keharasvast. 

5.  Lisa äädikat toitudele

Uuringud on näidanud, et lisades iga päev oma toitudele 1 - 2 sl äädikat (15 - 30 ml), soodustab see kaalu kaotust ja kõhurasvast vabanemist. Samuti aitab äädikas tekitada täiskõhutunnet kiiremini. 

 

 

 

 

 

6. Söö kiudaineid

Kiudaineterikkad toiduained tekitavad täiskõhutunnet ning aitavad rasva põletada. Uuringute järgi aitab kõigest 10 grammi kiudainete tarbimine päevas alandada 3,7% kõhurasva ja seda ilma muude toitumisalaste muutustega või spordi tegemiseta. 

7. Lõpeta rafineeritud suhkru tarbimine

Rafineeritud suhkur soodustab kaalu tõusu ja rasvade kuhjumist. 

8. Joo kohvi

Kohvi tuleb juua mõõdukalt. Kohv sisaldab kofeiini, mis aitab rasvu ja kaloreid põletada. Uuringute järgi aitab kofeiini tarbimine tõsta energiakulu ja kiirendada ainevahetust 3 - 11 % võrra. Kui sa ei joo kohvi, siis võid selle asemel juua rohelist teed. 

9. Maga

Piisav magamine on väga tähtis liigsetest kilodest vabanemiseks.




Kommentaare ei ole