{ads}

HIDE

Viimased

latest

6 looduslikku ja tõhusat väetist

    1. Kohvipaks Kohvipaksu võib edukalt kasutada väetisena. Kohvipaks rikastab mulda ja on samuti hea toatai...

 

 

1. Kohvipaks


Kohvipaksu võib edukalt kasutada väetisena. Kohvipaks rikastab mulda ja on samuti hea toataimedele. Kohvipaks sisaldab rikkalikult vitamiine , lämmastikku ja fosfaati. Ta on suurepärane looduslik väetis, mis tagab taimede hea kasvu ja ilu.


2. Banaanikoored


Banaanikoori ei maksa minema visata, sest nad sisaldavad palju kaaliumit, mis paneb taimed hästi kasvama ja stimuleerib õitsemist. Kaalium aitab kaasa ka õite ilusale värvile. Et banaanikoort väetisena kasutada tuleb ta väikesteks tükkideks lõigata ja taimejuurte juurde mulda pista. Aja möödudes taimi korralikult kastes hakkab kaalium mulda rikastama. Eriti häid tulemusi annab see rooside juures.


3. Puutuhk

Puutuhk sisaldab palju väärtuslikke aineid, mis aitavad kaasa taimede heale kasvule. Et seda kasutada, piisab kui raputada seda taimejuurte peale. Sa võid tuhka ka kastmisveele segada. See ajab eemale teod ja nälkjad, ning kaitseb puid haiguste eest.
 
 


4. Munakoored

Munakoored sisaldavad rikkalikult kaltsiumi - mineraali, mida taimed vajavad. Et munakoori väetisena kasutada, tuleb neid päeva või paari jooksul kuivatada ja seejärel purustada peeneks taignarulli või kohviveskiga. Saadud pulber segada taimede ümber oleva mullaga.


5. Keeduvesi

Selgub, et keeduvesi on taimedele kasulik. Alles tasuks hoida köögiviljade-, munade-, makaronide keeduvesi. See sisaldab rikkalikult vitamiine, mineraalsooli ning seda võib edukalt kasutada väetisena aias. Ära unusta lasta keeduveel enne kasutamist jahtuda, seejärel kasta taimi sellega.


6. Nõgesed


Nõgesed sisaldavad palju lämmastikku ja tagavad taimedele vajalikud toiteelemendid. Nõges aitab ka parasiite eemal hoida. Et nõgeseid kasutada, tuleks neid leotada päikese käes 10 päeva jooksul. Seejärel nõrutada ja hoida alles ainult saadud vedelik, ning kasta taimi sellega.

Kommentaare ei ole