{ads}

HIDE

Viimased

latest

Õnn ei ava sulle uksi, kui tänulikkust pole südames

  foto : unsplash / Towfiqu barbhuiya Oskus hinnata seda, mi...

 

foto : unsplash / Towfiqu barbhuiya

Oskus hinnata seda, mis sul juba olemas on, on väga hea. Tänulikkus on midagi, mis on igaühele kättesaadav ja mida peaks iga päev ellu rakendama. Alati ei ole lihtne olla tänulik, eriti rasketel aegadel. 

Palju lihtsam on ennast haletseda. Süüdistada iseennast ja teisi kõiges, mis maailmas ja oma elus toimub ning lahti on. Kui vihma hakkab valel ajal sadama. Kui kehakaal ei lange. Kui suhted ei toimi. Põhjuseid leidub ju ikka ja alati on keegi süüdi. See peab ju nii olema. Ja nii tasapisi saabki sinust ohver. Oma elu ohver. Sa ei oska enam näha, mis su elus hästi on. Sa ei tunne enam rõõmu selle üle, et sa oled terve. Et sul on kodu. Sa ei ole enam õnnelik ehkki sul on pere ja lähedased. Ikka leidub ju midagi, millega sa rahul ei ole. Palju lihtsam on olla ju tänamatu, kui tänulik.

 

 

Tegelikult ei ole sa kunagi oma eluga rahul. Ja kui sa ei õpi hindama seda, mis sul juba on, ei saa sa kunagi õnnelikuks. Olla tänulik, see tähendab oskust näha kaugemale ja üle selle, mis su silmade ees on. Uskuda ka siis, kui kõik läheb halvasti ja olla õnnelik selle üle, mida elu sulle annab. Olla tänulik, see tähendab uskuda, et elu on ilus hoolimata kõigest. 

Mis vahet siis sellel on, kui suures majas sa elad, kui sa ikka edasi hädaldad? Kui sa saad palju paremat palka, kui teised aga ikka pole rahul oma eluga? Kui sul on tervis, mida paljudel ei ole aga ikka hädaldad, et sa pead jalgsi poodi minema! Õpi tänulikkust. See muudab su elu paremaks ja täisväärtuslikumaks. 

Kui sa vähemalt proovid, hakkavad väikesed imed muutma su elu erilisemaks. Sa õpid tundma armastust. Su unistused hakkavad täituma. Sa hakkad tänama rohkem, kui nõudma. 

Ole tänulik oma elu eest. Pere eest, kõige selle eest, mis sul juba on, oma endiste ja praeguste sõprade eest, kõikide asjade eest ja isegi keeruliste aegade eest. 

Ilma raskete hetkedeta ei oskaks sa hinnata häid hetki. 



Kommentaare ei ole