{ads}

HIDE

Viimased

latest

Õhukesed juuksed : 6 nippi, mis aitavad muuta juukseid kohevamaks

  Foto : unsplash / Valerie Elash      Kui sa tahad, et su ...

 

Foto : unsplash / Valerie Elash

 

 

 Kui sa tahad, et su juuksed oleksid kohevamad, pead sa ise selle nimel vaeva nägema. 

Need, kellel on õhukesed juuksed, teavad väga hästi, kui raske on neid soengusse panna. Kui sinul on õhukesed juuksed, siis ära heida meelt, sest lahendus on olemas, see ei ole saatuslik. Mitte sellepärast, et su juuksed on olnud õhukesed kogu eluaja või siis ainult viimasel ajal, ei pea nad selliseks jääma. Ehkki paljud sellesse ei usu, on siiski võimalik juukseid kohevamaks muuta tänu väikestele igapäevastele nippidele, mis annavad juustele kohevust. Kui sulle su juuksed ei meeldi, kui sul on tunne nagu kaotaksid sa liiga palju juukseid ( - 100 juuksekarva päevas on normaalne kadu) ja kui sul ei esine mingeid erilisi terviseprobleeme (stress, hormonaalne muutus, terviseprobleem jne), siis loe läbi allolevad nõuanded ning hakka neid ellu rakendama. 


1. Hoolitse oma peanaha eest

Esimene nõuanne : hoolitseda ei tohi mitte ainult juuste eest, vaid probleemi tuleb lahendada algusest ehk siis pöörates rohkem tähelepanu oma peanahale. Fakt on see, et väga keeruline on saada ilusaid juukseid, kui probleem peitub peanahas. Selleks, et seda probleemi lahendada, on mitu võimalust. Masseeri peanahka selleks, et vereringet parandada  (ja stimuleerida juustekasvu); harja oma juukseid hommikul ja õhtul selleks, et vabaneda surnud rakkudest; koori peanahka 1 kord kuus selleks, et puhastada peanahka mustusest ja hooldusvahendite jääkidest, mis sinna on kogunenud... Nii toimides soodustad sa juuste kasvu ning muudad juukseid oma juukseid tihedamaks. 

Et see veelgi tõhusam oleks, võid sa proovida praegu moes olevat Dermarolleri massaaži peanahale. See massaaž annab energiat juuksefolliikulitele, aktiveerib vereringe, parandab kudede varustust hapnikuga, mitmekordistab hooldusvahendite toimet. Dermaroller on varustatud peente nõelakestega, rolleriga masseerimine aitab ära hoida juuste langust ning soodustab uute juuste kasvu. Juuste kohevamaks muutmisel pead sa masseerima Dermarolleriga peanahka sealt, kuhu sa tahad kohevust lisada. Ära siiski liiga palju rolleriga peanahka vajuta ja kasuta rollerit ainult kord nädalas. Ning kõige tähtsam: puhasta ja desinfitseeri alati oma roller peale kasutamist ära. 

 

 

2. Kasuta oma juuksetüübile mõeldud hooldusvahendeid

Kui sul on õhukesed juuksed, mis hoiavad pealigi ja sa tahad neile kohevust anda, siis ära kasuta valesid hooldusvahendeid. Kõigepealt pead sa vältima kõiki neid vahendeid, mis mõjuvad juustele agressiivselt ehk siis kõiki šampoone, mis ei sisalda sulfaati. Ära värvi juukseid selliste värvidega, mis juukseid kahjustada võivad. Ära pese juukseid liiga tihti. Ära hõõru juukseid rätikuga. Õhukesed juuksed on väga õrnad ja sellepärast vajavad nad veelgi õrnemat hoolt. Kasuta pehmet šampooni, mis sisaldab looduslikke ühendeid ja ära pese juukseid rohkem, kui paar korda nädalas. 

 

Foto : unsplash / averie woodard

 

 

3. Kasuta looduslikke hooldusvahendeid

Osta looduslikke ja juuksesõbralikke hooldusvahendeid, mis ei kahjusta juukseid. Looduslikud hooldusvahendid muudavad su juukseid ka kohevamaks. Võtame näiteks ingveri : peanahale määrituna, niisutab ja parandab ingver juukseid ning stimuleerib vereringet, mis omakorda paneb juuksed kasvama ning annab kohevust.  Sa võid kasutada ingveripulbrit ning segada seda taimeõliga (näiteks oliiviõliga). Kanna segu seejärel peanahale ja juustele, lase seista vähemalt poolt tundi enne loputamist. Teine võimalus on henna, tegemist on taimede baasil valmistatud pulbriga, mis muudab juukseid kohevamaks, tugevdades ja kaitstes juuksekiude. Selleks, et saada hennast kasu ja mitte juukseid värvida, vali värvitu henna, mida kasutatakse täpselt samamoodi, kui juukseid värvivat hennat aga mis ei muuda juuste värvust. Veel üks kasulik vahend, mis annab õhukestele juustele kohevust, on riitsinuseõli. Riitsinuseõli sisaldab rohkesti rasvhappeid ja toidab seega juukseid sügavalt ning põhjalikult, muutes neid samaaegselt tugevaks ja kohevaks. Tänu oma kasulikele omadustele soovitatakse riitsinusõli kõige rohkem õhukeste juuste raviks. Kasutamiseks sega riitsinusõli mõne teise vedela õliga. Riitsinusõli on väga kleepijas, segades teda vedelama õliga saad sa teda kergema vaevaga juustele kanda. Ära ainult tee riitsinusõli maski üle ühe korra nädalas, sest see võib õhukesi juukseid rasvaseks muuta. 

 

 

4. Lõika regulaarselt juukseotsi

Selleks, et juukseid kohevamaks muuta, peab neid tihti lõikama. Sest juukseotsad kuluvad ikka hoolimata kõikidest pingutustest ja vajavad värskendust vähemalt iga 2 - 3 kuu tagant selleks, et juuste seisund liiga hulluks ei muutuks. Ilma selleta muutuvad juuksed veelgi õhukesemaks, murduvad ja lõhenevad. Ühesõnaga tõmbab see kriipsu peale kõikidele sinu ootustele ja soovidele. Ja ära arvagi, et sa saad katkisi juukseotsi parandada: selleks, et terveid juukseid saada (ja seega kohevamaid), pead sa neid lõikama. Lisaks sellele lisab värske lõikus loomulikult juba kohevust juustele. Lase oma juukseid lõigata järk-järguliselt, nii ei kaota sa pikkus ja muudad oma juuksed kohevamaks.


5. Ära unusta ka seestpoolt tegutseda

Täpselt nii nagu naha puhul, on ka juuste hoolitsemisega lugu : liiga sageli piirdume me hooldusvahendite kasutamisega, unustades täiesti, et juuste tervislik seisund saab alguses seestpoolt ehk siis meie enda kehast. Ja selle tõttu tuleb vaadata, mida suhu panna ning juua vähemalt 1,5l vett päevas. Kui sa tahad muuta oma juukseid kohedamaks, siis söö rohkem toiduaineid, mis sisaldavad valku, tsinki, rauda ja vitamiine (A, B, C ja E) ning rasvhappeid. Tänu mitmekülgsele toitumisele võid sa muuta oma juukseid kohevamaks ja  tervemaks. Halb toitumine aga võib mõjutada samuti juuste kasvu ja kohevust aga mitte nii nagu sina seda soovid. Lisaks võid sa võtta spetsiaalseid juuksekasvu kiirendavaid toidulisandeid. 




Kommentaare ei ole