{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kui sa tahad endale ilusaid jalgu, siis vaata, mida sa saad ise selle jaoks ära teha

  Foto : unsplash / Rune Enstad      Üks hea vahend, mis ai...

 

Foto : unsplash / Rune Enstad

 

 

 Üks hea vahend, mis aitab sul ilusaid jalgu saada, on jalgade koorimine. Kooritakse ju näonahka, keha, isegi käsi ja muidugi ka jalgu. See on osa meie ilurutiinist. Miks peaks aga jalgu koorima? Ja kuidas seda teha? 

Jalad vajavad hoolitsust. Tänu oma jalgadele saad sa käia, joosta ja isegi tantsida. Ja ometi unustad sa oma jalakesed nii tihti ära. Hea jalahügieen on aga vajalik selleks, et jalad oleksid terved ja pehmed. Jalgade pesu ja kreemitamise vahel on üks oluline samm teha ja selleks on koorimine. Tänu koorimisele, saad sa lahti surnud naharakkudest jalgade peal. Jalgade koorimine aitab ennetada ka sarvnaha teket, millest on sageli raske vabaneda ning muudab naha pehmeks ja siidiseks. Poest on võimalik osta jalgade koorijaid, samas on võimalik ka ise koduste vahenditega valmistada vahend, mille abil hoolitseda oma jalgade eest. 

Miks tuleb jalgu koorida? 

Nii nagu näonaha ja keha puhul, on koorimine oluline ning kasulik mitmel erineval moel. Koorimise käigus vabanevad surnud naharakud, koorimine muudab naha pehmemaks ja ilusamaks. 

Koorimine aitab ennetada sarvnaha teket ning põletikku, mis tekitvad ummistunud pooride tulemusena. Jah, sest isegi jalgade peal võivad poorid ummistuda ning tekitada selliseid haiguseid nagu psoriaas või seenhaigused.

 

 

Naha taastumise käigus paljastuvad uued naharakud, mis vahetavad välja vanad rakud, mida me kutsume surnud naharakkudeks. Tavaliselt eemalduvad surnud naharakud ise aga mõnikord nad kogunevad ja hoiavad rasu poorides kinni. Nii  juhtub näiteks siis, kui kanda kogu aeg kinniseid kinni, mis ei lase jalgadel hingata. Või siis hõõrumise tagajärjel muutub jalatald karedaks ja kuivaks. Jalgu tuleks koorida 1-2 korda nädalas enne korralikku niisutamist.

Jalgade koorimine hõlmab endas ka jalgade masseerimist, mis vajavad eriti suurt hoolt õhtuti peale pikka püsti seismist. 

 

 

Foto : unsplash / Jan Romero

 

Kuidas jalgu koorida? 

Selleks on mitmeid erinevaid võimalusi.

Pimsskivi

Pimsskivi on mõeldud jalgade koorimiseks ja aitab ennetada sarvnaha teket, tagades pehme naha. Leota kõigepealt jalgu soojas vees, seejäärel koori pimsskiviga maha surnud naharakud ja -paksendid tehes ringjaid liigutusi. Pimsskivi abil muudad sa paari minutiga oma naha pehmemaks. Kui sa tahad veel tõhusamat hoolt, siis võid teha peale seda veel mõne koorimise koduste vahenditega.

 

 

 

Epsomi soolaga

Epsomi sool on põletikuvastane ja lõõgastav. Lisaks koorimisele, pakub Epsomi sool jalgadele tõelise puhkuse. Leota enne koorimist jalgu veerand tundi soojas vees, lisades vette pool tassi Epsomi soola ning paar tilka sidruni eeterlikku õli, mis on antiseptilise, puhastava ja värskendava toimega. Võid ka kasutada muud eeterlikku õli omal valikul. 

Epsomi soolaga jalgade koorimiseks tuleb võtta peotäis Epsomi soola ja 1 sl taimeõli (oliivi, avokaado, mandli või argaani). Sa võid kasutada Epsomi soola asemel Himaalaja soola. 

Hõõru niiskeid jalgu naha koorimiseks, masseerides paari minuti jooksul jalgu. Loputa seejärel leige veega. Tulemuseks on pehmed jalad.

 

Foto : unsplash / Jocelyn Morales

 

 Kaeraga koorimine

Epsomi soola asemel võid sa kasutada ka kaera. Kaeral on sama toime nagu pehmel seebil, ta koorib õrnalt ja omab nahka rahustavat toimet. Nii saad sa sileda ja pehme naha.

Selle jaoks sega peotäis kaerahelbeid roosivee, piima või mineraalveega, kuni moodustub taignasarnane mass. Määri saadud mass oma jalgadele. Lase paar minutit seista ja seejärel masseeri jalgu ringjate liigutustega. Seejärel loputa leige veega. 

 

 

 

Suhkruga koorimine

Kui sul pole kaerahelbeid ega Epsomi soola käepärast võtta, siis võid kasutada tavalist suhkrut. 

Sega natuke suhkrut taimeõliga ning lisa paar tilka sidruni-, piparmündi- lavendli- või teepuu eeterlikku õli. Määri saadud segu jalgadele ja masseeri 5 minuti jooksul. Loputa leige veega.

Soodaga koorimine

Leota kõigepealt jalgu soojas veel, seejärel sega 4 sl soodat dušigeeliga ning lisa paar tilka eeterlikku õli omal valikul. Kanna segu märjale nahale ning hõõru jalgu paari minuti jooksul. Seejärel loputa leige veega. Sooda võib omada nahka ärritavat ja kuivatavat toimet, sellepärast, kui sul on tundlik nahk, vali mõni teine koorimisviis. 

Peale jalgade koorimist on vaja nahka niisutada. Kasuta selleks spetsiaalset kreemi, taimeõli või Shea võid. Masseeri jalgu paari minuti jooksul. 

Seejärel pane sokid jalga, et niisutusvahend paremini imenduks.


Kommentaare ei ole