{ads}

HIDE

Viimased

latest

Hommikul kauem magamine teeb paksuks

  foto : unsplash / S L  Kui sa iga nädal ootad pikisilmi nä...

 

foto : unsplash / S L

 Kui sa iga nädal ootad pikisilmi nädalavahetust, et saaks kauem põõnata, siis võta teadmiseks, et see ei ole su tervisele sugugi hea ja võib isegi paksuks teha.

Ameerika Ãœhendriikides läbi viidud uurimistöö, mille tulemused avaldati väljaandes Current Biology, selgitas välja, et liiga pikk hommikuuuni rikub unetsüklit, muutes metabolismi ning põhjustades pikemas perspektiivis isegi kaalutõusu. 

Selle tulemuse saamiseks analüüsisid teadlased 36 täiskasvanud inimese unerütmi 9 öö jooksul. 

Teadlased täheldasid, et varajane ärkamine töönädala ajal ja pikem hommikuuni nädalavahetusel rikub märkimisväärselt organismi rütmi, mõjutades samuti ainevahetuse funktsioneerimist.

 

 

Nädalavahetusel hommikul kauem magamine võib sisemise kella täiesti sassi lüüa, meie sisemine kell aga reguleeribki ainevahetust ning unerütmi. 

Ja see ei jäta mõju avaldamata kehakaalule, sest kui ainevahetuse töö on häiritud, siis muutub seedimine halvemaks ja aeglasemaks. 

Samuti täheldasid teadlased, et peale pikka hommikuund, halvenes osavõtjate suhkru metabolism. Pankreas ei reageerinud enam nii hästi insuliinile ehk siis veresuhkrut reguleerivale hormoonile ja mis põhjustas hoopis suuremat söögiisu ning pikema aja jooksul soodustas ülekaalulisust. 

Seega äre muretse, kui sa nädalavahetusel ei saanud kauem magada ja mõtle parem sellele, et sa teed oma tervisele ja kehakaalule hoopis head.

Kommentaare ei ole