{ads}

HIDE

Viimased

latest

Su juuksed ei kasva piisavalt kiiresti? Vaata, mille pärast see nii võib olla

  Foto : pixabay / melancholiaphotography      Keskmiselt k...

 

Foto : pixabay / melancholiaphotography

 

 

 Keskmiselt kasvavad juuksed 1 cm kuus. Paljudel inimestel on aga tunne, et nende juuksed on kogu aeg sama pikkusega. Seda nähtust võivad seletada mitmed põhjused.


Sa ei lõika katkisi juukseotsi ära

See võib tunduda vastuoluline aga lõhkiste juusteotste lõikamine on oluline, kui sa tahad endale pikki juukseid saada. Kui sa ei lõika katkisi juukseotsi ära, siis muutuvad juuksed veelgi hapramaks. Samuti pidurdavad lõhkised ja kuivad juuksed juuste kasvu. 

Su toidus pole piisavalt vitamiine ja mineraale

Tihti on naha-, juuste- ja küünteprobleemid seotud toiduga. Kui sul on tunne, et su juuksed kasvavad aeglaselt, siis võib-olla ei ole su toidus piisavalt B-vitamiini, biotsiidi, kollageeni, tsinki, omega-3 ja rauda. Kui sa tahad kiirendada juuste kasvu, siis söö rohkem igapäevaselt kala ning puu- ja aedvilju.

 

 

 

Sa oled oma juuksed ära rikkunud

Korduvate värvimiste, föönitamise ja juuste sirgendamisega oled sa oma juustele palju halba teinud. Kui sa tahad, et juuksed kasvama hakkaksid ja juukseotsad kogu aeg ei lõheneks, peaksid sa laskma neil puhata. 

Su juuksed on puhkeperioodil

Telogeen ehk juuste puhkefaas on periood, mille ajal juuksed ei kasva ent kinnitub edasi juuksenääpsu külge kolmeks kuuks enne välja langemist. Juuksed ei kasva mitte kogu aeg vaid tsüklite kaupa. Keskmiselt on kasvufaasis umbes 90% juustest, 10% aga väljalangemise faasis. Aga ära muretse, väljalangenud juuksekarvade asemele kasvavad uued juuksed. Iga karva folliikulil ehk karvanääpsul on keskmiselt 25 - 30 tsüklit elu jooksul.

Kommentaare ei ole