{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas öelda oma naisele, et ta on paksuks läinud?

  foto : unsplash/Nizzah Khusnunnisa  Üks mees kurdab, et na...

 

foto : unsplash/Nizzah Khusnunnisa

 Üks mees kurdab, et naine on viimaste aastatega palju juurde võtnud. Kuidas öelda oma naisele, et ta on paksuks läinud nii, et teine ei solvuks? 

See on tavaline asi, et kohtumise ajal ja algusaastatel ollakse noored ja ilusad, mõnikord ka saledad aga aastate möödudes kipuvad need lisakilod ikka kogunema märkamatult. Vanusega keha muutub paljudel inimestel. Kui mõned ei pööra sellele tähelepanu ja võtavad seda, kui paratamatust, siis teiste puhul võib see saada isegi põhjuseks, miks lahku minna. 

Keegi ju otse sellest rääkida ka ei taha ja nii vaikitakse sellest teemast üldiselt. Miks tõstatada teemat, mis viib arvamused lahku või teeb haiget? Ja kellel seda tüli ikka vaja on, niigi muid probleeme palju. Samas valetada ka nagu ei taha ja silmi kinni panna ka ei saa, sest ega see kaalutõus pole ainult välimuse küsimus vaid puudutab ka tervist omajagu. See, kui mees muretseb oma naise kehakaalu pärast, ei tähenda sageli seda, et ta enam oma naist ei armasta, vaid ta muretseb naise tervise pärast ja ei tea, kuidas temaga sellest teemast rääkida.

 


Süüdistamine ei vii kuhugi

Uuringud on nii palju näidanud, et sellise inimese süüdistamine, kes on paksuks läinud ja talle meelde tuletamine, et ta ei tohiks nii palju süüa või peaks rohkem liikuma, ei aita kuidagi. Kui mees arvab, et nii tehes teeb ta õieti ja aitab oma naist, siis ta eksib. Seega tuleks sellist hoiakut pigem vältida, sest see võib muuta omavahelist suhet halvemaks ja panna elukaaslase veelgi rohkem sööma. 

Samas jaanalinnu mängimine ei ole ka õige lahendus. Võib-olla vajab naine abi, sest mõnikord on küll nii, et kõrvaline isik võib näha probleemi, millest inimesel endal aimugi pole. Ja sellisel puhul see, kui öelda oma naisele, et ta on paksuks läinud (teiste sõnadega muidugi, läbi lillede nii palju, kui võimalik) või siis öelda, et naine võiks kaalust alla võtta, võib olla hoopis tõend armastusest. Sest nii soovid sa, et teine inimene lihtsalt hoolitseks iseenda eest. 

 


Leia õiged sõnad

Seega, kui naine on palju kaalus juurde võtnud ilma, et ta ise sellest räägiks või tundub, et ta ei oska sellest olukorrast välja tulla, siis on tähtis temaga sellest rääkida. Sest kaalutõus ei ole alati seotud vale toitumisega, mõnikord võib see viidata hoopis terviseprobleemidele. Seega võib kaalus juurde võtmine olla ka märk toitumishäiretest või mõnest psühholoogilisest probleemist. 

Seega soovitatav oleks rääkida oma naisega sellest. Kui naine on väga palju kaalus juurde võtnud, miks siis teha nii nagu midagi poleks juhtunud? Aga tähtis on see, et kõigepealt tuleb endale selgeks teha, mis sind kõige rohkem selle kaalutõusu juures häirib? Kas sa ei tunne enam oma naise vastu iha ja ei taha teda puudutada, kas see, et naine on paksuks läinud, on sinu jaoks eemaletõukav ja vastik või muretsed sa lihtsalt tema tervise pärast? Ole aus iseenda vastu ja oma naise vastu muidugi ka. 

Seejärel, leia õiged sõnad, millega sellest teemast rääkida. Ole aus naise vastu ja ära dramatiseeri seda asja üle. Ära tee sääsest elevanti. Rahusta oma naist nii oma kavatsustes, kui tunnetes, mis sul tema vastu on. Kõige tähtsam on rääkida. 


Kommentaare ei ole