{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas mehed näevad oma naiste vananemist?

  foto : unsplash / Esther Ann Naised on sageli oma välimuse...

 

foto : unsplash / Esther Ann

Naised on sageli oma välimuse suhtes väga kriitilised. Eriti aastate möödudes. Õnneks ei jaga mehed sageli nende arvamust. 59-aastane Silja kurdab, et ta mõnikord ei tunne enam ennast peeglist ära. Nägu on liiga kortsuliseks muutunud ja liiga õhuke, suurenev kehakaal tekitab probleeme. Eks aastad teevad oma töö. Ega mu mees pole ka nooremaks jäänud, temal ka pealagi kiilaneb ja kõht ikka ees aga mina ei pööra sellele tähelepanu. Aga ma tõesti tunnistan, et mulle ei meeldi see, mida tema minust arvata võib. 

Ühiskondliku surve tõttu naised nagu peaksid igaveseks nooreks jääma. 

Jaak ütleb, et tema naine oli oma nooruses väga ilus tüdruk. Selline valgete juustega. Nüüd on Laine 63-aastane, muidugi on tal kortse aga Jaagu sõnul näeb ta naine ka praegu väga hea välja. 

 

 

Kui mees oma naist armastab ja neil on hea omavaheline side, ei loe ei kortsud ega vanus. Mehed näevad tavaliselt ikka sedasama tuttavat naeratust oma naise huulil, mida nad alati on näinud ja muu pole tähtis. Üldiselt mehed kalduvad arvama, et naised ei muutu. 

57-aastane Juhan ütleb, et ta näeb oma naist iga päev ja ei märka seega muutusi, isegi, kui ta teab muidugi, et ta naine pole enam selline nagu 30. aastat tagasi. Aeg muudab meid kõiki. 

Kui naised loevad oma kortse ja halle juukseid, siis mehed näevad oma naisi läbi terviklikuma pilgu ja selle tõttu sageli ei oskagi öelda, mis riideid naine sellel või teisel päeval kandis. Sellepärast pole naisel vaja nii palju muretseda sellepärast, mida mees temast võib arvata.

Ent mees võib siiski oma naist ka rahustada, tõstes naise enesehinnangut. Väärtustades teda. Läbi oma sõnade, kiites naist. Tõstes esile tema häid omadusi. 

 

 

Juhan ütleb, et ta naine ei usu teda, kui ta ütleb, et naine talle ikka veel meeldib. 

Ka füüsiline lähedus on tähtis. Kallistuseteraapia. Tuleb julgustada naist, mitte soovitada tal dieeti pidada, juukseid värvida või siis ilukirurgia peale mõtelda. 

Parem tuleks väärtustada seda, kui naine enese eest hoolitseb, öelda talle, et ta on elegantne jne. 

Kui enamik mehi ei vaata kriitiliselt oma naise vananemismärkide peale, siis teiste jaoks võib see jälle raskem olla ja seda selle tõttu, et neil on väga raske omaenda vananemisega leppida. Kui mehe enesehinnang on madal ja ta on natuke nartsissistlik, siis tahab ta, et ta naine oleks nagu peegel, mis aitab tal jääda igaveseks nooreks ja ilusaks. Sellest hetkest, kui naine enam ei peegelda seda pilti, mida nad tahavad, jätavad nad naise maha ja lähevad nooremaid otsima. See aga ei kesta kaua, sest uus peegeldus näitab talle ikka seda vananevat meest. 

Kommentaare ei ole