{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kui elu viib aastaid hiljem taas noorusearmastusega kokku

foto : unsplash / Rémi Walle   Ma leidsin oma nooruspõlv...

foto : unsplash / Rémi Walle

 

Ma leidsin oma nooruspõlve armastuse üles

Silvi lugu

Jaan oli mu vanema venna suur sõber. Ma mäletan, kui uhke ma olin, et selline kena noormees minusugusest noorukesest tüdrukust huvitub nagu ma siis olin. Ma olin ikka mitu aastat noorem temast. No midagi meie vahel ikka oli, eks me meeldisime teineteisele ja käisime koos, kuni siis tuli see aeg, et meie pere kolis sellest linnast ära. Nüüd, sellest on ikka nii palju aastaid mööda, kes seda enam teab, ma olin päris üllatunud, kui ta mu Facebooki kaudu üles leidis ja ühendust võttis. See oli paar kuud tagasi. Saatis pildigi. Ilus mees oma vanuse kohta. Ta peaks nüüd olema juba üle 60-aastane. Lesk, naine on surnud. Lapsed suured muidugi, elavad oma elu. Nii ta lähebki. Mina samuti üksi saatuse tahtel. Poeg on ka oma elu peal juba. No ja eks ma siis vastasin talle. Kõik tuli korraga meelde. Nagu eile oleks olnud. Kokku oleme isegi saanud. Väga meeldiv meesterahvas. Ega ma ei saa öelda, et see nüüd armastus oleks aga ega ette ei tea ju. "

Ilmselt on palju neid inimesi, kellel on jäänud nooruspõlve ilusad mälestused inimesega, kellega suhe ühel või teisel põhjusel katkes. Lõpetamata lugu, mis ei unune aga iialgi. Esimene armastus, mis jätab sügava jälje. 

 

 

  • Turvaline minevik

 Peale elukaaslase kaotust ei olegi nii lihtne leida enda kõrvale kedagi teist, uut inimest. Paljudel pole selleks jõudu ega tahtmistki. Keegi ei taha oma ellu ka "halbu" inimesi, kes toovad kaasa rohkem probleeme, kui rahu. Noorpõlvearmastusega uuesti ühenduse võtmine aga on teistmoodi, see on rahustav, sest sa juba tunned seda inimest mingil määral. Sa tead enam-vähem midagi tema vanemate ja tema mineviku kohta. Ja see tekitab usaldusliku õhkkonna, mis aitab armastusel tekkida. Tõenäoliselt ei oleks Silvi hakanud nii avameelselt suhtlema võhivõõra inimesega. 

  • Minevikumälestused

Meil kõigil võib olla mõnikord igatsus ja nostalgia oma noorusearmastuse järele, sest see viib meid tagasi kaugesse nooruseaega. Silvi ütleb, et Jaaniga suhtlemine tuletas talle meelde tema teismelisepõlve, viis ta tagasi sellesse aega, kui ta oli 16 - 17 aastane. Tema ja Jaani väike armastuslugu jääb tema nooruseaega, kui nad mõlemad olid noored, ilusad ja muretud. Nad räägivad palju vanadest mälestustest ja Silvi tunnistab, et see on päris tore. Võib juhtuda, et me kõik otsime oma elus taga seda muretut aega? Noorusearmastus oli ilus selle pärast, et see oli ilus ja puhas, milles puudusid materiaalset laadi mured. Rahamuresid ei olnud, elukohamuret ka mitte. Selle ilusa armastuse tõttu paljud inimesed peale elukaaslase kaotust tunnevadki soovi leida oma noorpõlvearmastus taas üles. Ainult, et ... Vahepeal on aastad läinud ja inimesed muutunud. Mõnikord liiga palju. Seega armastuslugu 30 aastat hiljem ei pruugi sarnaneda sellele, mis oli 16. aastaselt, isegi kui peategelased on samad. 

  • Armastus kogu eluks

Kas siis oma nooruspõlvearmastusele uue võimaluse andmine on lootusetu ettevõtmine? Õnneks see päris nii ei ole. Veljo tunnistas, et oli keskkooli ajal armunud ühesse Katisse. Nad olid tükk aega koos, tegid suuri plaane. Aga Kati vanemad ei vaadanud nende suhtele just hea pilguga ja tegid kõik, et Kati ja Veljo enam omavahel kokku ei saaks. Ja neil õnnestuski noored lahku ajada. Kati läks ülikooli edasi õppima ja sellest saadik ei kohtunudki nad enam. Veljo võttis naise, lõi pere. Tal on nüüd mitu suhet seljataga. Ta pole ühegi oma naisega rahul olnud. Nüüd, aastaid hiljem kolis Veljo kodulinna tagasi ja sai Katiga kokku täiesti juhuslikult. Veljo ütles, et Kati tundus talle veel ilusamgi, kui siis, kui nad veel noored olid. Ja tunded lahvatasid taas, mis olid seni tuha all hõõgunud. Veljo ütleb, et tema tunded on veel tugevamad, kui nooruses. Ta ei leina kaotatud aega tagasi ja elab igas hetkes. 

 

 

  • Alati ei pruugi see kohtumine aga hästi lõppeda

See uuesti kohtumine ei pruugi aga alati minna ootuste ja soovide kohaselt. Me oleme oma hinges ja südames idealiseerinud seda kunagist suhet. Näiteks võib inimene end uskuma panna, et nooruspõlvearmastus oli meeletult ilus ja tore. Ehkki tema kaaslane võib-olla otsis sellel ajal hoopis midagi muud. Kui ta nüüd aastaid hiljem otsiks oma noorusearmastuse üles, ei ole isegi kindel, et see inimene teda veel mäletaks. Ja see pettumus võib sellisel puhul teha väga palju haiget. 

Võib ka juhtuda, et me hakkame ise mõtlema liiga palju selle üle, mis oleks võinud juhtuda, kui... Aga kui meie armastus poleks lõppenud, kui ta poleks läinud armeesse, kui ma poleks kolinud? Kui, kui, kui... Kui sellised küsimused tekivad, võibki tekkida soov leida see inimene taas üles. Aga äkki tahad sa lihtsalt kirjutada oma elu armastuslugu uuesti, sest sa ei saanud seda lõpetada? 

  • Ta on liiga palju muutunud ja ei ole enam selline nagu enne

Teine võimalus on see, et teil oli väga ilus lugu omal ajal aga nüüd uuesti kohtudes ei juhtu midagi. Üks põhjus võib olla see, et vahepeal on liiga suur vahe olnud. See inimene, kellega sa nooruses koos olid, oli tore ja lõbus, tal olid suured plaanid, nüüd aga kohtud sa inimesega, kes on liiga kitsa maailmavaatega ja elus kibestunud.

Elades aastate jooksul sama inimesega ei märkagi sa vananemist nii palju ja sul on aega muutustega harjuda rahulikult. Kohtudes aga aastakümneid hiljem oma noorusearmastusega, kellest sa kunagi nii palju unistasid, võib see olla paras šokk. Võib-olla on sul raske teda ära tunda ja ta ei meeldigi sulle enam. Te olete mõlemad elanud oma elu, tehes oma valikuid, võib-olla saanud lapsi ja nüüd on teil ka lapselapsed. Võib olla, et teie eluteed ei ristu enam ja liiguvad erinevates suundades.

 

 

  • Uus algus

Mirjam ütleb, et kui ta uuesti Siimuga kohtus, kellega ta keskkooli ajal käis, siis ta tõesti lootis, et endised tunded uuesti õitsele puhkevad. Aga väga ruttu sai ta aru, et kõik see, mis nende vahel nooruses ilusat oli, on nüüd läbi saanud lõplikult. Kui palju nad rannas mere ääres öösiti jalutasid, mis kõik Siim talle rääkis sellel ajal. Mirjam mäletab seda kõike nagu oleks see eile. Aga oleks ta teadnud, et Siim vahepealsete aastatega nii palju muutunud oli. Mis tema elus vahepeal juhtunud oli, et ta nüüd korraga selline, kas ta arvas, et Mirjam hakkab nüüd tema pesu pesema ja talle süüa tegema ainult. Mirjamile selline elu ei sobinud, tal oli valus lahutus seljataga ja nii palju unistusi, mis ta nüüd ära tahtis teha. Eks nad siis pool aastat käisid läbi, elasid niiöelda visiitabielu aga ei tulnud sellest asjast midagi välja. Aga Mirjam ei kahetse, et Siimu üles otsis, vähemalt on nad nüüd head sõbrad. Väike kõrvalpõige minevikku, et paremini tulevikuks valmis olla.

  • Kuidas võtta oma nooruspõlvearmasusega uuesti ühendust? 

Kuidas siis leida oma noorusarmastus taas üles, kui sa oled kaotanud tema jälje? 

Otsi sotsiaalvõrkude kaudu. On ka selliseid gruppe, mille kaudu saab leida inimesi, kelle kontakti sa oled kaotanud. 

Otsi Google kaudu. Googelda oma noorusearmastuse nimi, võib juhtuda, et ta tegutseb mõnes ettevõttes, või heategevusasutuses või organisatsioonis. 

Otsi teiste vanade ühiste tuttavate kaudu, näiteks endiste klassikaaslaste. 

Otsi elupaikade ja kohtade järgi, kus te kohtusite. Võib juhtuda, et ta elab ikka veel sealkandis. Või siis uuri linnavalitusest, endistelt naabritelt... )


Kommentaare ei ole