{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas sa tead, mida alkohol sinuga teeb?

   Kui sul on harjumuseks tihti alkoholi tarbida, siis peaksid sa selle artikli läbi lugema, et endale teadvustada, mida alkohol sinu...

 

 Kui sul on harjumuseks tihti alkoholi tarbida, siis peaksid sa selle artikli läbi lugema, et endale teadvustada, mida alkohol sinu tervisega teeb. Paljud inimesed ei tea, kui ohtlik alkohol tegelikult on ja kui raske on alkoholi sõltuvusest lahti saada. 

Alkohol ei ole antidepressant ehkki paljude inimeste jaoks on alkohol sageli lahenduseks oma probleemidele. 

Foto : unsplash


Alkohol tekitab vähki

Mitmed erinevad uuringud on tõestanud seost alkoholi tarbimise ja vähi tekkel. Alkoholi joomine tõstab aju- , kõri- , söögitoru -, maksa - , rinna- ja jämesoole vähkkasvajate tekkeriski. Teadlased on avastanud otsese seose alkoholi tarbimise ja mitme erineva vähkkasvaja tekke vahel.

 

B12-vitamiini vaegus

Uuringud on samuti näidanud, et alkoholi tarbimine takistab B12 vitamiini imendumist, kui sul esineb juba aga selle vitamiini vaegust, siis võib su tervis selle all tõsiselt kannatada, lisaks sellele B12 -vitamiini puudus tekitab ka vaimseid häireid. Uued uuringud on samuti näidanud, et regulaarne või isegi mõõdukas alkoholi tarbimine võib mõjutada B12 vitamiini taset organismis.

 

 

 

Alkohol vähendab D - vitamiini ja kaltsiumi imendumist

Alkohol ohustab kõhunääret - enamik kõhunäärme haiguseid saavad alguse alkoholi tarbimisest. Samuti takistab alkohol kaltsiumi ja D vitamiini imendust . Alkohol hävitab ka maksarakke, maksa hea funktsioneerimine on aga vajalik D vitamiini aktiveerimiseks, mis on oluline omakorda kaltsiumi imendumiseks. Ja see võib omakorda kaasa tuua kaltsiumivaegust ja luude haprust.


Maksa kahjustused (tsirroos)

Maksakahjustuste põhjuseks on sageli liigne alkoholi tarbimine, mis võib viia selliste haigusteni nagu tsirroos ja hepatiit. 


Masendust tekitav

Alkohol võib olla küll hea antidepressant aga kahjuks kaob selle toime üsna ruttu, asendudes masenduse ja depressiooniga, seega sooviga uuesti juua. Alkohol on antidepressant, mis alandab serotoniini taset ajus.

Paljud inimesed joovad alkoholi selleks, et depressiooni maandada aga paljude depressioon saab just alguse alkoholi tarbimisest ja nii tekibki nõiaring.


Mälu kaotus

Alkoholi tarbimine aeglustab ajus aset leidvaid protsesse ja see toob omakorda kaasa mälu kaotuse. Liigne alkoholi tarbimine võib tuua kaasa täielikke mäluauke, mille tõttu inimene täiesti unustab kus ta oli, mida ta tegi ja mis temaga tehti. Aja jooksul võib tekkida raskusi isegi selle meeles pidamisega, mis juhtus nendel päevadel, kui inimene alkoholi ei joonud. 

 

 

 

 


Mis juhtub kehaga kohe, kui alkoholi juua ja isegi pärast?

Alkohol ärritab magu ja soolestikku, tekitades mao limaskesta põletikku ning viib organismist vedelikku välja. 

 

Kuidas kindlaks teha, kas sa jood liiga palju alkoholi või mitte? 

 

Teadlaste sõnul ei tohiks inimesed juua rohkem, kui 10 klaasi nädalas ja mitte üle 2 klaasi päevas alkoholi. Kindlasti ei tohiks juua aga iga päev. 

 

 

Mida teie sellest arvate? Ilmselt juhul, kui sa võtad aeg-ajalt 1 klaasi veini või õlut, on sul raske sellest kõigest aru saada, sest alkoholiga kaasnevad ohud sind ei puuduta. Kui sa aga tarbid alkoholi regulaarselt, ja see on saanud sinu jaoks niiöelda võimaluseks põgeneda reaalsuse eest, siis peaks see info sulle kasulik olema. Kui alkohol on sinu jaoks stressi maandamiseks, siis katsu leida mingi toimiv alternatiiv. Katsu teha midagi positiivset, selle asemel, et põgeneda koos pudeliga.





Kommentaare ei ole