{ads}

HIDE

Viimased

latest

5 hoiakut, mis näitavad, et su kaaslane ei armasta sind õigetel põhjustel

foto : unsplash / Max Harlynking    Ükski armastus ei ole 10...

foto : unsplash / Max Harlynking

 

 Ükski armastus ei ole 100% tingimusteta ja lihtsalt omakasupüüdmatu, mõnikord on aga nii, et meie valikud lähtuvad enesekasust. Parem on kohe selgeks teha, millised käitumishoiakud viitavad sellele, et su suhe ei ole päris normaalne.

Kõik teavad seda, et armastus on keeruline ja mitmetahuline. Sellised tunded ja emotsioonid nagu armukadedus, kadedus, rivaalitsemine ja viha elavad koos heatahtlikkuse, kaastundlikkuse, lahkuse ja muidugi armastusega. Mõned suhted ei ole nii head, kui teised, mõned on lausa toksilised, lähtudes egoistlikest soovidest. Näiteks siis, kui teine inimene kasutab oma partnerit ära ühe või teise asja pärast selleks, et oma eneseuhkust tõsta ja oma isiklike huvide tarbimiseks. Alati ei ole kerge näha inimese tõelisi motivatsioone, seda takistavad soov olla õnnelik, armastada ning hirm üksinduse ees. Ka minevikus aset leidnud kogemused ja läbielamised ei lase näha seda, et tegemist ei ole normaalse suhtega.


1. Ta armastab võimu, mis tal sinu üle on

Sina oled tema elus väike hiireke

Mõned inimesed täidavad oma lünki ja nõrkusi (madal enesehinnang või -kindlus), hakates teise inimese elu kontrollima ning muutudes autoritaarseks. Sellisel puhul valitseb suhtes hirmu täis õhkkond, inimene muudab oma suhtumist vastavalt tujule, naeruvääristab oma partnerit tuues ettekäändeks, et ta teeb nalja, rõhutab pidevalt teise inimese vigu, puudusi ning nõrku külgi, selle asemel, et teda toetada, väärtustada ning aidata. Ta alavääristab oma partneri tegemisi ning algatusi, tööd ja sõpru. Ta kannab elus niiöelda maski, on passiiv-agressiivse käitumisega ja hakkab ise ohvrit mängima, kui tema partner julgeb talle etteheiteid teha.

 

 


2. Ta armastab sinu armastust, mida sa tema vastu tunned

Sa oled tema imetleja

Ta naudib sinu tähelepanu, seda, et sa oskad alati teda ära kuulata, et sa teda toetad kõiges ja imetled, olgugi, et ta ise sulle samaga ei vasta. Ta räägib sulle kõigest, mis tema elus juhtunud on, ta räägib sulle, kui keegi teda töö juures või mujal kiitis. Kui sa tahad aga teada, millised on tema tunded sinu vastu ja kas ta sinust tegelikult ka huvitub, siis vastab ta umbmääraselt. Kui ta teeb sulle kingitusi, siis räägib pikalt ja laialt, kui suure südamega ta on ja kui palju vaeva ta nägi, et sulle õige kingitus leida. Maailm keerleb alati tema ümber, sest kõik, mida ta tegelikult vajab, on teiste inimeste imetlus ja praegusel hetkel oled selleks imetlejaks sina.


3. Ta ei taha üksi olla

Sa oled tema kaisukaru

Tal on olnud mitmeid valusaid ja halvasti lõppenud suhteid elus, tal oli halb lapsepõlv, mis jättis temasse jälje. Tema kõige suurem hirm on üksindus. Selleks, et teist inimest enda kõrval hoida, on ta valmis kõigeks. Ta on valmis end ohverdama ja muutuma teise inimese nimel nagu kaameleon. Ta teeb seda alateadlikult või teadlikult, ta sulandub oma partneri keskkonda (kultuursesse, ühiskondlikku, ametialasesse), et tekitada tunnet nagu oleksid nad teineteisele loodud. Et näidata, et ta on ainus, kes suudab seda inimest õnnelikuks teha. Ta ennetab oma partneri väiksemaidki soove ja tahtmisi, on tema vastu ääretult tähelepanelik, õigustab kõiki tegusid, arvamusi ning plaane, teeb kõik, et varjata oma patoloogilist armukadedust. Ükskõik siis, millise inimesega ta koos ei ela, see, mis on tema jaoks tähtis, on see, et teine inimene teda maha ei jäta.

 

 


4. Ta otsib eelkõige mugavust

Sina oled tema emme või issi

Võib-olla otsib ta materiaalseid hüvesid ning mugavat suhet. Mõlemal juhul on tema tõeline soov puutuda võimalikult vähe kokku kõige ebameeldivaga ehk siis ebapiisava sissetuleku ja madala elatustasemega, liiga nõudliku suhtega ning tööalaste piirangutega. Ta eeldab täiesti süüdimatult, et elu peabki talle kingitusi tegema, nagu ära hellitatud laps, kellele kõik ette ja taha ära tehakse. Kui sa peaksid talle etteheiteid tegema, siis teeb ta sulle selgeks, et ta oled ihne, omakasupüüdlik, materialist, armukade ja rumal. 


5. Ta elab sinu kuulsuse aupaistel

Sina oled tema trofee

See, mis teda kõige rohkem huvitab, on sinu nimi, sinu maine, sinu kuulsus, sinu välimus, sinu imidž. Ta elabki sinu kuulsusest ja mainest. See aitab tal oma isiklikke komplekse unustada. Ta tahab seda, millisena sa paistad või seda, mis sul olemas on. Ta räägib muide sellest väga palju, uhkustab sinuga ja teenib sellega ära paljude iroonia, sest teised näevad nii, mis teda tegelikult sinu poole tõmbab ja mis teda sinu juures kinni hoiab. Kõik ülejäänu - sinu tunded, arvamus, vajadused ja soovid ei huvita teda tegelikult õieti ega lähe talle korda.



Kommentaare ei ole