{ads}

HIDE

Viimased

latest

Miks kohvi joomine ei aita sul liigsetest kilodest lahti saada

  Foto : unsplash / Jessica Lewis      Paljude inimeste iga...

 

Foto : unsplash / Jessica Lewis

 

 

 Paljude inimeste igapäevaste harjumuste sisse kuulub kohvi joomine hommikul. Kohv ei ole küll tervisele kahjulik ent liigne kohvi tarbimine ei ole ka kasulik.

Kohvi joomine nimelt tõstab stressihormooni (adrenaliini ja kortisooli) taset. 

Kohvisõbrad joovad kohvi eelkõige energia saamiseks, mis aitaks neil ärgata hommikul ent tegelikult seesama tass kohvi hommikul tõstab hoopis stressitaset. 

Toitumisspetsialistide hinnangul tõstab kohv adrenaliinitaset veres ja annab meile vajalikku energiat terveks päevaks, keha aga vastab kohvile tõstes kortisoolitaset, mida tuntakse stressihormooni nime all.

 

 

 

 

 

Kortisool aga omakorda saadab kehale signaali, et organism hoiaks kinni võimalikult palju toitaineid ja rasva ning aitab kaasa kõhuõõnesisese rasva ehk vistseraalse rasva kogunemisele kõhupiirkonda. 

Tähtis on arvesse võtta seda, et hommikuti ongi kortisoolitase kõrgem, kui õhtuti. Kui siis lisaks juua tass kohvi kohe peale ärkamist, tõuseb kortisoolitase veelgi rohkem. 

Seega, kui sa tõesti tahad juua hommikul kohvi, siis joo kõigepealt peale ärkamist üks suur klaasitäis vett ja seejärel söö hommikust ning alles siis joo kohvi. 

Nii saad sa lahti stressist, mida ei vaja su keha ja vabaned ka oma liigsetest kilodest. 

 

Proovi järgi!




© 2021 Sisu kopeerimine keelatud!

Kommentaare ei ole