{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas sa tead, mitmendal kooseluaastal võib su kaaslane sind kõige suurema tõenäosusega petta?

  foto : unsplash / Kelly Sikkema  Tõtt tunnistades tuleb öe...

 

foto : unsplash / Kelly Sikkema

 Tõtt tunnistades tuleb öelda, et alguseaastate kirelõõm kaob üsna ruttu ja mesinädalad saavad ruttu läbi. Ja kui see etapp suhtes on läbi, siis vaja tahtejõudu ja püsivust, et hoolitseda oma suhte eest edasi. 

Abielludes vannutakse ikka teineteisele igavest truudust, ent uuringud on näidanud, et keskmine suhe kestab vähem kui kolm aastat. Ka seitsmes kooseluaasta võib olla üsna kriitiline ja jääb paljude jaoks viimaseks. Psühholoogide sõnul on seitsmes kooseluaasta olulise tähtsusega, sest peale seda hakkavad partnerid teineteisest natuke eemalduma, õnnetunne ja rahulolu oma suhte üle hakkab aga kahanema ning soov teisest eemal olla muutub tugevamaks. 

Iisraeli teadlased uurisid põhjuseid, mis on aidanud neil inimestel, kes on tundnud soovi oma kaaslast petta, kiusatusele vastu seista. Oma uurimistöö käigus avastasid teadlased samuti, mitmendal kooseluaastal on petmise risk kõige suurem. Uurimistöö raames küsitlesid teadlased 423 osavõtjat, paludes välja tuua 29 põhjust, mis on neil aidanud kiusatusele vastu panna ning kui suur on tõenäosus, et ühel hetkel nad siiski oma kaaslast petavad.

 

 

Selgus, et kui ühel partneril oleks võimalus ja soov tekkinud truudust murda, ent ta seda ei teinud, siis kõige sagedamini olid selleks põhjuseks moraalsed väärtushinnangud ning hirm üksi jäämise ees. Uuringutöö selgitas välja, et naiste puhul võib tekkida soov minna mujale vaatama tavaliselt 6 - 10. kooseluaasta jooksul. 

Meeste puhul oli see risk kõige suurem peale 11. aastat kooselu. 

Ka Ameerika Ühendriikides viidi analoogne uuring läbi, et välja selgitada põhjuseid, mis ajendavad inimesi oma kaaslast petma. Naiste puhul oli selleks põhjuseks see, kui nad ei saanud oma mehe poolt piisavalt tähelepanu. Meeste peamiseks põhjuseks, mis ajendas neid oma naist petma, oli see, et nende ihalduse objekt oli atraktiivse välimusega.

Kommentaare ei ole