{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas sa tahad tõesti kaalust alla saada? Siis vaata, mida sa pead õhtul sööma

foto : unsplash / Mike Von   Kindlasti oled sa juba kuulnud,...

foto : unsplash / Mike Von

 

Kindlasti oled sa juba kuulnud, et õhtusel ajal tuleb süüa kerget toitu, mida on lihtne seedida. Need, kes tahavad kaalust alla saada, peavad kindlasti vältima õhtusel ajal rasvast ja rammusat toitu. Süües kergemat toitu õhtusel ajal parandad sa ka oma une kvaliteeti. Rasvase toidu söömine nõuab rohkem aega ja selle tõttu lähevad õhtused kalorid kergesti rasvaks, sellepärast tuleks eelistada lahjat valku õhtusel ajal. Kui sul üldse aga enam mingit mõtet pähe ei tule, mida õhtul siis süüa, siis vaata, milliseid toite sa võid ilma süümepiinadeta valmistada selleks, et saada kaalust alla ja parandada ka oma tervist. 


Kana

Kanatoidud on väga head, tervislikud ja tasakaalukad. Kanaliha on üsna kalorivaene ja õhtusel ajal väga hea valik. Kanaliha sisaldab palju kasulikku valku ning vähe rasva. Soovitatav on valida rinnafilee tükk. Samuti on hea, kui sa ei söö broilerit nahaga, mis sisaldab palju kaloreid.

 

Kalkun

Ka kalkuniliha on ideaalne õhtusöögiks. Lahja linnuliha käib alati erinevate dieetide juurde aga mitte ainult, ka õhtul on hea süüa kergemat toitu. Valmista kalkuniliha aedviljadega, nii saad endale tervisliku ja tasakaaluka õhtusöögi. Kalkuniliha sisaldab vähe rasva ning aitab seega ülekilodest vabaneda. Lisaks on kalkuniliha  ka üsna taskukohane.

 


Kaunviljad

Läätsed, herned ja oad on ideaalne valik õhtusöögiks. Toiteväärtuselt väga kasulikud, sisaldavad palju valku ning kiudaineid, samuti antioksüdante. Internetis leidub palju põnevaid retsepte, mida kõike kaunviljadest teha saab.


Kohupiim

Kohupiim on hea valgu-, kaltsiumi- ja süsivesikuallikas. Miks mitte süüa magustoiduks kohupiima koogi asemel. Väldi neid kohupiimasorte, mis sisaldavad suhkrut või puuviljatükke ja mis muudavad seedimist raskemaks.


Köögiviljasalat

Värske köögiviljasalat on kõige parem valik õhtuseks ajaks. Sellised salatid sisaldavad palju antioksüdante ja vett. Valmista ise endale kerge salat tomatitest, kurgist, rohelisest salatist, kastmeks võid lisada sidrunimahla või kreeka pähkli õli. 


Omlett

Munad sisaldavad küll kaloreid aga mitte liiga palju. Munakollast peetakse siiski natuke liiga rasvaseks. Oma figuuri jaoks valmista omletti munavalgetest. Nii tuleb su omlett kergem ja lahjem, parem seedida enne magamaminekut. Munad on ka selle tõttu head, et neid on võimalik mitmel erineval moel valmistada. 

 

Kala

Ka kala sisaldab palju kasulikku valku. Vali siiski lahjema kalorisisaldusega kala nagu tuunikala, lõhe või makrell. Lisaks sisaldavad kalatooted palju vajalikku oomega-3 rasvhapet. Kalatoidud parandavad ka une kvaliteeti. 





Kommentaare ei ole