{ads}

HIDE

Viimased

latest

5 head alternatiivi deodorandi asemele

    P oed ja kaubanduskeskused on deodorante täis aga ühe rohkem kuuleme ka seda, et kahjuks sisaldavad deodorandid kahjuli...

 

 Poed ja kaubanduskeskused on deodorante täis aga ühe rohkem kuuleme ka seda, et kahjuks

sisaldavad deodorandid kahjulikke kemikaale ning nende mõju on toksiline. Esiteks sisaldavad deodorandid parabeene, mida hakatakse seostama rinnavähiga ning mis pidavad häirima hormoontasakaalu. Paljud deodorandid sisaldavad ka alumiiniumühendeid, mis takistavad küll higistamist aga pidurdavad östrogeeni tootmist ja võivad viia rinnavähini. Lisaks eelmainitutele on olemas ränidioksiid, mis omab nahka ärritavat toimet ja võib vähki põhjustada.

Igaljuhul hea uudis on see, et on olemas alternatiivseid vahendeid, mida sa saad edukalt deodorantide asemel kasutada.

1. Sidrun

Oled sa kunagi mõtelnud, mis põhjustab kaenlaaluste lõhna? Tegemist on bakteriga. Ja sidrunimahl hävitab selle bakteri. Sa ei pea koguaeg sidrunit kotis kandma aga piisab, kui sa hõõrud end paari tilga rohelise või kollase sidruni mahlaga.Sidrun aitab alandada higi tootmist ja võitlev halva lõhna vastu. Ettevaatust ainult, kui sa oled end just raseerinud, siis ära sidrunimahla peale pane, see võib natuke kõrvetada!

2. Proovi essentsõli

Üha rohkem inimesi kasutab essentõlisid oma kodus erinevateks otstarbeks. Teadsid sa, et essentsõli aitab eemaldada kaenlaaluste lõhna? Proovi sidrunheina, rosmariini või lavendli eeterliku õliga, mis annavad paremaid tulemusi. Sa võid neid kanda nahale otse või segada natukese söögisoodaga. Söögisooda aitab neutraliseerida halbu lõhnu.

 

 

 

 

 



3. Kookosõli

Kookosõli hakkab üha rohkem moodi tulema. Kookosõlil on mitu head omadust, mille pärast teda laialt hinnatakse. Ta on hea naha niisutaja, teda võib kasutada näonaha puhastamiseks, köögis toidutegemise juures, hammaste valgendamiseks ja lisaks sellele võib teda ka deodorandina kasutada. Kookosõlil on antibakteriaalne toime ning ta hoiab halvad lõhnad eemal. Ära siiski unusta, et tegemist on õliga, kui sa oled ta nahale kandnud, lase tal mõni minut kuivada enne kui sa riided selga paned ja ära liiga palju ühekorraga pane.

4. Tee ise oma deodorant

Võta natuke söögisoodat, maisitärklist, sheavõid, E - vitamiini ja lemmik eeterlikku õli ning sega kõik kokku.

5. Sooda

Võta natuke söögisoodat ja hõõru peale duÅ¡i all käimist kaenlaaluseid sellega.  Sooda on lisaks kõigele ka deodorandist odavam aga sama tõhus. Ainuke probleem on jälgida, et liiga palju põrandale ei kukuks...


Kommentaare ei ole