{ads}

HIDE

Viimased

latest

25 küsimust, mida sa võiksid oma tulevaselt suhte alguses küsida

foto : unsplash / Jonathan J. Castellon   Need küsimused on s...

foto : unsplash / Jonathan J. Castellon

 

Need küsimused on sellised, mis aitavad teist inimest paremini tundma õppida ja samuti aega täita. Osad küsimused on ka sellised, mida sa võib-olla otse ei julge küsida, seega võid saata näiteks sõnumina. See aitab ka näha, kui palju te omavahel üldse sobite. Samas võib sõnumist ka valesti aru saada, seega hea oleks alati üle rääkida pärast otse ja silmast silma. 


Alustame lihtsamate küsimustega

1. Milline peaks välja nägema ideaalne päev sinu arvates?

See aitab sul natukene paremini teda tundma õppida ja vaadata, millised ühised asjad ja huvialad teid omavahel seovad. Kui su kaaslane tahaks näiteks matkama minna või rattaga sõitma, sina aga unistad, et saaks terve päeva rahulikult voodisse jääda, kohvi juua ning mõnda head raamatut lugeda, siis pole teil ühiseid soove. Ja pikemas perspektiivis võib see hakata probleeme tekitama. 

 

2. Mille üle sa oma elus kõige suuremat uhkust tunned?

See aitab sul samuti paremini teist tundma õppida nii, et ta saaks natuke kiidelda sinu ees ja sulle muljet avaldada. Sa näed ära nii, milleks ta võimeline on, sest sa õpid rohkem tema kohta ja saad teada, mis tema jaoks kõige tähtsam on. Kas tema suurim uhkus on näiteks see, et ta rassib iga päev trenni teha ja tal on uhked kõhulihased? Või see, et ta on oma ema saanud aidata või siis päästnud kassi tulekahjust? 

 

3. Milline on su kõige halvem omadus? 

Ära seda muidugi nii otse sõna-sõnalt küsi, sest muidu võid sa kõik ilusa ära rikkuda. Ja räägi enne sellest, mis sulle enda juures ei meeldi näiteks.

 

 

4. Mis sind hirmutab aga mida sa tahaksid sellest hoolimata järele proovida? 

See on väga tähtis, sest me kõik kardame midagi. Aga samas on see oluline info, sest see aitab sul näha, kas te olete samal lainel ja valmis riske võtma ja seiklema minema näiteks.

 

5. Kui sa võiksid minna ükskõik kuhu maailmas, kuhu sa läheks ja mida sa seal teeks?

Jälle üks väga hea küsimus, mis aitab kontrollida, kui palju su kaaslane üldse hindab ja on huvitatud põnevusest oma elus. Seejärel võid sa uurida, millised sihtpaigad teda huvitaksid ja kuhu ta juba on reisinud. Veelgi parem, sul kulub see info kunagi ära, juhul, kui sa otsid mõnda kingiideed näiteks. Või siis mis veelgi hullem, kui sa näiteks avastad, et tema lemmik paik maa peal on kõrvaltänava baar.

 

Asume nüüd natuke keerulisemate küsimuste kallale

6. Kas sa oled usklik ja kui jah, siis mida sa usud?

Nüüd oleme nende küsimuste juures, mis võivad inimesi tülli ajada. Kui sa oled usklik ja teine on ateist või ei jaga te sama religiooni, siis tähtis seda teada kohe. See aitab teada saada, kas teil on samad väärtushinnangud ja kas teie eluviisid sobivad kokku. Parem on, kui sa teed asjad kohe selgeks.

 

 7. Keda sa pead oma kõige lähedasemaks inimeseks?

See aitab sul teada saada, kui hea suhtleja ta on ja kellega ta läbi käib. Kas sa ikka tahad suhelda inimesega, kes helistab oma emale kolm korda päevas? Kas ta räägib kõigest, mis ta elus toimub, oma parimale sõbrale? Või mis veelgi hullem... oma eksile! Loodame, et sina oled ka selles nimekirjas kunagi.

 

8. Millised on kolm eesmärki, mis sul elus on?

Niimoodi küsides võib see tunduda nagu oleks töövestlusega tegu aga jällegi, see aitab sul paremini tema potentsiaali näha. Ja samuti näha, kui utoopilised või reaalsed ta plaanid on, et näha, kas ta ehitab näiteks õhulosse. Et mida ta nagu ette võtab, et oma plaane ellu viia või on kõik, milleks ta võimeline on, ainult suur unistamine.

See, kuidas ta maailma näeb, aitab tal tema käitumisest paremini aru saada. Näiteks on ju hea kohe teada saada, kas ta kavatseb elu lõpuni iga päev lotot mängida või on tal kindel tegevusplaan olemas, mille abil oma unistusi ellu viia. Veelgi parem, kui teil on ühised eesmärgid.

 

9. Mis see on, mis sulle ei meeldi aga mis kõikidele teistele meeldib

Selle küsimusega on see hea, et rääkida võib ükskõik millest: lemmikfilmist näiteks või mõnest toidust. Sellele küsimusele võib päris naljakalt vastata. Või siis võib tekkida olukord nagu oleksid psühholoogi juures. Tähtis on minna natuke sügavamale ja järele uurida, kas te ikka tõesti omavahel sobite. Selleks, et tekitada selline usalduslik õhkkond, võid sa öelda oma arvamuse ka: "Ma tean, et kõigile see hirmsasti meeldib aga mulle absoluutselt mitte, mida sina arvad sellest?"

 

10. Millised on sinu poliitilised vaated?

See on sama keeruline ja lahkarvamusi tekitav nagu usuküsimus aga parem on kohe sotid selgeks teha, kas pole nii? Ja sõltuvalt siis tema vaadetest oleneb siis, kas sa viitsid tema peale üldse oma aega raisata või mitte, kui ta vaated ei kattu sinu omadega. 

 

11. Kas su väärtushinnangud on tänapäevased või vanamoelised?

Ikka on ju tähtis teada saada, millised on inimese väärtushinnangud. Kas need kattuvad sinu omadega? Loomulikult on see väga delikaatne küsimus ja väga raske on sellele vastata. Aga jutu jooksul peaksid sa aimama, kas teil on sama nägemus asjadest. 


Veelgi isiklikumad küsimused

12. Mida sa ühelt suhtelt ootad?

See võib tunduda küll lihtne ja selge aga tähtis on selgeks teha kohe suhte alguses, kas teil on samad ootused. Hea oleks ju teada saada, kas te olete samal lainel. 

 

 

13. Mis on kõige ilusam ja romantilisem asi, mis sulle on osaks saanud?

See annab sulle aimu asjadest, mis talle meeldib ja mis ei meeldi ja mis on tema jaoks oluline. Parem on siiski, kui sa küsid seda alles siis, kui te olete juba natuke lähedasemad, ära kohe esimesel kohtumisel seda küsima hakka.

See aitab ka näha, kui romantiline ta on. Kas talle meeldivad armastuskirjad? Või tahab ta lihtsalt aega koos veeta kalli inimesega. Nii saad sa teada, kuidas ta oma tundeid väljendab ja kas teil on samad ootused ja soovid.

 

14. Kas pere on sinu jaoks tähtis?

See on väga tähtis küsimus. Mõnede inimeste jaoks on pere väga tähtis, teised planeerivad oma tulevikku arvestades perega või pere soovidega. Tähtis on teada saada, kas teil on samad soovid ja kas sina lepid sellega, milline on tema läbikäimine oma perega.

See, milline on ta suhe oma perega, aitab sul ka tundma õppida rohkem tema minevikku. Üldiselt aitab see küsimus inimesel endast rohkem rääkida. 


15. Kõige parem kompliment, mis sulle on tehtud?

Ka see aitab aimu saada sellest, milline inimene ta on ja mille üle ta kõige rohkem uhkust tunneb. See on ka hea küsimus, mida esitada esimesel kohtumisel, sest see muudab õhkkonda vabamaks ja aitab rääkida asjadest, mille üle sa kõige rohkem uhkust tunned. 


16. Kui sa võiksid enda juures midagi muuta, ükskõik mida, siis mida sa muudaksid? 

Isegi, kui alguses arvad sa ilmselt, et ta on kõige täiuslikum inimene maailmas ja tal ei olegi vigu, siis võib juhtuda, et tal jääb mõningatel puhkudel näiteks enesekindlusest puudu. Kui ta on nõus näitama enda nõrku külgi ja valmis sulle neist rääkima, siis ta vastab sulle. See aitab sul aru saada, kui aus ta sinu vastu on. Kui ta ütleb, et ta ei taha midagi enda juures muuta, siis tead sa kohe kõik, mida sul teada on vaja.

See küsimus aitab sul oma aega kokku hoida ja mitte raisata oma energiat inimese peale, kes pole seda lihtsalt väärt. See aitab sul ka aru saada, kas inimene on emotsionaalselt valmis end siduma ja kas ta tahab sinuga üldse midagi jagada.


17. Mis sind naerma ajab alati?

Kui teil on ühine huumorimeel, siis muudab see teid omavahel muidugi lähedasemaks, sest naermine aitab alati igast olukorrast üle saada. Ja kui see, mis sind alati naerma ajab, ajab ka teda naerma, siis olete te õigel teel.


18. Mis sul tuju tõsta aitab? 

See küsimus aitab sul teada saada, kuidas tema tuju tõsta vajadusel, kui ta peaks olema halvas tujus. Aga see võib ka aidata paremini aru saada, kuidas ta oma emotsioonidega toime tuleb. Kas ta näiteks peab üksi olema selleks või otsib ta teiste seltskonda selleks, et muuta mõtteid? Ja seejärel sa ise otsustad, mida sa selle infoga peale hakkad ja kas sa oled valmis talle andma vajalikku ruumi üksi olemiseks või hoolitsust, mida ta vajab.

 

 


19. Mis on see, mida teised sinu juures ei mõista?

See võib sul aidata aru saada, millisena ta ise ennast näeb. Kas ta üldse saab aru, mis teda muudab ainulaadseks ja eriliseks?


20. Millisena sa näed oma elu 10 aasta pärast?

See küsimus võib ka tunduda nagu töövestluselt aga me ei pea rääkima siin karjäärist ja tööst. Rääkida võib näiteks oma unistustest ja soovidest. Kas ta tahab näiteks jääda kogu eluks samasse linna elama või kolida teisele poole maakera? See küsimus aitab sul aru saada ka sellest, kui hästi te omavahel sobite. Kui tema tahab kolida metsaonni elama, samal ajal, kui sina tahad jääda kogu eluks kesklinna, siis ei ole teil samad soovid.


21. Millest sa võiksid rääkida tundide kaupa?

Igal inimesel on oma huvialad, teil võib-olla on samad huvid. On see siis sport, muusika või loomafilmid, leidke see, mis teid seob ja köidab.


22. Kas keegi on juba murdnud su südant? 

Seda ei maksa kohe alguses küsida aga see aitab sul natuke paremini teist inimest tundma õppida ning lähedasemaks saada samal ajal. Kui ta vastab sulle ausalt ja siiralt, siis on teil juba usalduslikum suhe.


23. Mis on sinu elu kõige suurem õppetund?

Selline inimene, kes on võimeline oma vigadest õppima selleks, et end parandada, on lihtsalt see, keda sa vajad. See aitab sul aru saada, kas sul on tegemist täiskasvanud ja targa inimesega oma mõtteviisi poolest või ei ole. See küsimus aitab inimesel ka rohkem endast rääkida, usaldada sulle midagi oma elust ja raskustest, mida ta on läbinud.


24. Milline su lapsepõlv oli?

Selle küsimusega on kohe usalduslik side loodud. Olenevalt siis sellest, mida ta sulle vastab, võid sa siis panna teda rääkima tema lapsepõlvemälestusi ning nii paremini mõista tema iseloomu. Sa võid ka teada saada, mida talle meeldib lapsena süüa, kus ta puhkas suviti ja milliseid lastesaateid vaatas.


Ja nüüd kõige tähtsam küsimus

25. Mida sa minust arvad?

Me kõik teame seda, see on just see, mida sa kõige rohkem teada tahaksid. Ja see küsimus aitab sul lõpuks ometi teada saada, kas sul on üldse temaga mingit võimalust või mitte!


 

© 2022 Sisu kopeerimine keelatud!



Kommentaare ei ole