{ads}

HIDE

Viimased

latest

Vaata, kui palju sa pead kõndima selleks, et põletada 1 kg rasva

  Foto : unsplash / Nathalie Désirée Mottet Kaalu kaotamisek...

 

Foto : unsplash / Nathalie Désirée Mottet


Kaalu kaotamiseks on kõige parem vahend kõndimine, ainult, et sageli me ei tea, kui palju peaks kõndima ülekaalust vabanemiseks. 

Kõik teavad seda, et liigsetest kilodest lahtisaamiseks tuleb oma eluviise paremaks muuta. Kindlasti tuleb üle vaadata oma toitumine, süüa tuleb tasakaalukalt ja mitmekesiselt ning tähtis on ka kehaline aktiivsus. See muidugi ei tähenda sugugi, et sa pead hakkama igal õhtul jõusaalis rassima. See tähendab hoopis, et sa pead hakkama rohkem liikuma, et kulutada oma energiat ja põletada rasva. Üks kõige parematest harjutustest on kõndimine. Jalgsi liikumine aitab liigsest kehakaalust vabaneda täiesti märkamatult. 

 

 

Kõndimine aitab saledaks saada

Kõndimine on alati kasulik ja seda igas vanuses. Tegemist on kehalist aktiivsust nõudva tegevusega, mida ei tohiks eirata. Teadlaste sõnul aitab poole tunnine kõndimine põletada umbes 100 kalorit. Oma tervise hoidmiseks soovitatakse kõndida vähemalt iga päev pool tundi või siis 1 kuni 2 tundi 2 - 3 korda nädalas. Selleks, et hakata rohkem jalgsi liikuma, võib näiteks lifti asemel minna trepist, tulla viimases bussipeatuses maha ja minna jalgsi koju jne. Ja selleks, et kõndimisest veelgi rohkem kasu saada, tuleks hoida ka tempot: soovitatav kõndimise kiirus on 5 - 7 km tunnis. Just nimelt, linna peal jalutamine ei lähe seega arvesse. 

 

Kui palju tuleb siis kõndida selleks, et põletada 1 kg rasva

Palju on räägitud sellest, et päevas tuleks teha vähemalt 10 000 sammu. 60 kilo kaaluv naissoost isik, kes kõnnib 5,1 km tunnis, põletab keskmiselt 4 kalorit minutis. Kui me võtame nüüd oma vanad matemaatikavihikud välja ja arvutame taskuarvutiga, siis selle jaoks, et põletada 7000 kalorit, tuleks kõndida 1750 minutit. Ehk siis 29 tundi! 

 


Kui palju siis ikkagi peab kõndima selle jaoks, et ülekaalust vabaneda? 

Kahjuks on see nii, et 10 000 sammust päevas kohe üldse ei piisa selleks, et liigsetest kilodest vabaneda. Aga jalgsi liikumine aitab põletada rohkem kaloreid ja seega aitab kaalust alla saada kiiremini. Ehk siis kõndimisest on küll kasu aga ainult kõndimise abil saledaks ei saa. Üldiste hinnangute järgi teevad inimesed keskmiselt 7 889 sammu päevas ainult ehk siis 3000 sammu vähem, kui vaja. Selleks, et oma sammude arvu täis saada, mine jooksma, sõida rulluiskudega või korista pool tundi oma kodu. Ja kui sa tahad kõndides saledaks saada, pead sa hakkama liikuma kiiremas tempost ja kauem. Tehes iga päev tund aega kiirkõndi ehk siis 6000 -7000 sammu, hakkab su keha rasva kiiremini põletama  ja läheb olemasolevate rasvavarude kallale selleks, et energiat juurde saada.


Kommentaare ei ole