{ads}

HIDE

Viimased

latest

Nipid, mis aitavad vabaneda kõige ohtlikumast rasvast: vistseraalsest rasvast

Foto : unsplash /Towfiqu barbhuiya    Kõhurasv, mida kutsuta...

Foto : unsplash /Towfiqu barbhuiya

 

 Kõhurasv, mida kutsutakse ka vistseraalseks rasvaks, on rasv, mis on kogunenud kõhu piirkonda lihaste ja elundite ümber. Selleks, et sellest rasvast vabaneda, tuleb muuta oma toitumist mitmekülgsemaks ja tasakaalumaks, teha vahelduvat paastu ning liikuda rohkem. 

 

Suhkur ja süsivesikud

Iga kord peale söömist toodab keha insuliini, et hoida veresuhkru taset stabiilsena. Rasvkoes aga pidurdab insuliin rasvhappe sünteesi. Vanemaks saades muutuvad need insuliini retseptorid rakkude seintel vähem tundlikumaks. Ja selle tõttu peale imendub rasvhape ja glükoos kiiremini verre. Just selle tõttu esineb vistseraalset rasva rohkem vanemate, kui noorte inimeste juures. 

 

 

Kõhurasvast vabanemiseks tuleks piirata suhkru ja süsivesikute tarbimist. Selleks, et tõesti vistseraalsest rasvast vabaneda, tuleb lõpetada suhkrut sisaldavate toitude söömine. Samuti tuleks piirata selliste puuviljade söömist, mis sisaldavad liiga palju suhkrut (ananass, mano, puuviljamahlad ja smuutid).

Mis puutub süsivesikutesse, siis piirates süsivesikute tarbimist, väheneb ka söögiisu ja kehakaal hakkab langema. Hea oleks asendada valge sai, krõpsud ja makaronid pruuni riisi või kinoaga.

 

Vahelduv paast

Ka vahelduv paast on hea vahend, mis aitab kõhupiirkonna rasvast vabaneda. Vahelduv paast tähendab paastumist lühikese aja jooksul. Näiteks ära söö õhtuti. 

Selline paast tekitab kehas selliseid muutuseid, mis muudavad rasvade põletamist lihtsamaks. Vahelduv paast aitab lühikese aja jooksul kaalust alla saada erinevate uuringute järgi.

 

Ära unusta tervisesporti teha

Spordi tegemine aitab vabaneda kõhupiirkonna rasvast. Mitmed uuringud on näidanud, kui hästi mõjub kõrge intensiivsusega intervalltreening organismile. 

 

Kommentaare ei ole