{ads}

HIDE

Viimased

latest

Millised märgid viitavad sellele, et sa pead viivitamatult hakkama sporti tegema

Foto : unsplash / Emma Simpson    Kui sa ei ole üldse spordi...

Foto : unsplash / Emma Simpson

 

 Kui sa ei ole üldse spordiinimene ja mõtegi treenimisest ajab sind ahastusse, siis on märke, mis näitavad, et sul ei jää muud üle, kui panna dressid selga ja teha paar harjutust. 

Meile meeldib muidugi niisama oleskleda aga inimene on juba kord nii loodud, et ta peab end liigutama juba oma tervise huvides. Füüsiliste harjutuste tegemine karastab vaimu ja keha, aidates hoida tervist ja lihaseid. Millised on aga märgid, mis viitavad sellele, et sa pead botased jalga panema? 

Kasu, mida spordiga tegelemine tervisele toob, ei piirdu üksnes lihaste ja südame-veresoonkonna tervisega. Füüsiline aktiivsus stimuleerib ka vaimset tervist ja annab jõudu juurde. 

 

Spordivarustuste tooja Asics viis läbi uuringutöö, et tõestada, milline on kehalise aktiivsuse mõju tervisele. Oma uurimistöö raames jälgisid uurijad 50. osavõtjat, kes olid pärit 21 erinevast riigist. Osavõtjad jaotati kolme kategooriasse. Esimesse gruppi kuulusid need, kellel oli harjumuseks teha regulaarselt sporti, teise gruppi need, kes just olid alustanud spordi tegemisega ja kolmandasse gruppi need, kelle eluviiside juurde ei kuulunud kehaline aktiivsus.

Uurimistöö tõestas, et kui sportlane ei saa treeningut teha nädala aja jooksul, kannatab selle all tema heaolu tunne ning teda valdab väsimus, nagu poleks ta saanud magada terve nädala aja jooksul. Suurele väsimusele lisandus ka madalam enesehinnang (-20%), stressi taseme tõus ning energia vähenemine. Mõned inimesed kaebasid keskendumisvõime halvenemise ning pettumustunde üle. Niipea aga, kui inimene hakkas taas spordiga tegelema, kadusid kõik vaevused. 

Seega, kui sa tunned, et kannatad stressi ja väsimuse käes, siis nüüd sa tead, mida sa tegema pead.

Kommentaare ei ole