{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas sinul on ka pühapäevamasendus peal?

  Foto : unsplash / Annie Spratt Igal pühapäeval kordub sama...

 

Foto : unsplash / Annie Spratt

Igal pühapäeval kordub sama asi. Sa ärkad hommikul üles, oled hästi välja puhanud ja ometi vaevab miski su hinge. Korraga ei ole enam üldse mingit tahtmist ega tuju peal, sa tunned, kuidas vaikselt hakkab masendus su üle võimust võtma ja midagi nagu kipitaks hingel. Kõige selle tõttu ei suuda sa isegi oma vaba päeva nautida ega tunne sellest rõõmu, sest homme on ju esmaspäev ja uus pikk töönädal ootamas. Ja see masendus pole sugugi uus asi, sest juba väiksena mäletad sa pühapäevaseid päevi, eriti sügisel, kui väljas sadas vihma ja tuul puhus, sina aga mõtlesid sellele, et järgmisel päeval on jälle koolipäev. Kui sa olid 25-aastane, puges jälle masendus hinge niipea, kui pühapäev kätte jõudis. Kui reede õhtul hingasid sa kergendatult, sest pikk nädalavahetus oli ees, mida sa olid nii kaua oodanud ja sul oli nii palju plaane, mida oma nädalavahetusega peale hakata, siis pühapäeval olid su mõtted rohkem järgmise päeva tööasjade juures. 

 

 

Kui sa teistega räägid sellest, siis tõenäoliselt näed sa, et sa pole ainus, kellel käib pühapäevamasendus peal. Päris paljud inimesed ennast täpselt samuti pühapäeval. Aga mille pärast see nii on? Pühapäeva pealelõunal tekib tavaliselt selline paus. Laupäevased toimetused on tehtud ja korraga polegi nagu midagi teha. See on selline ootehetk, mis jätabki aega mõtlemiseks. Ja eelseisva töönädala perspektiiv ei ole just kõige rõõmsam väljavaade. 

 

On ka selliseid inimesi, kes ei talu nii hästi seda rütmivahetust. Pühapäevane päev kulgeb tavaliselt natuke teistsuguses rütmis ja selle tõttu on neil inimestel juba hommikul ärgates raske oma päeva alustada ja nad võivad jääda kuni lõunani ööriietesse. Päeva möödudes nad avastavad, et neil on veel nii palju aega jäänud igavlemiseks aga teha nagu ka midagi ei tahaks. Ja kui õhtu kätte jõuab, siis selle asemel, et varem magama heita ja olla järgmisel päeval värske ja heas vormis, vaatavad nad hilisööni telekat. Aga pühapäevamasenduse vastu on õnneks lahendusi olemas. Kasuta natukene oma kujutlusvõimet ära ja võta asju lihtsalt rahulikumalt.

Kommentaare ei ole