{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas sa teadsid, et kui sa hakkad rohkem magama, hakkab su kaal langema!

Foto : unsplash / Liz Vo   Siis, kui sina magad, toimuvad su...

Foto : unsplash / Liz Vo

 

Siis, kui sina magad, toimuvad su kehas mitmed erinevad protsessid: rakkude uuenemine ja taastumine, elundite parandamine, lihaste ülesehitus...  Ka kaalulangus käib sinna alla. Uus ja värske uuring kinnitab seda, et pikem uni aitab vähendada päevast kalorite hulka ning seega kaalust alla saada. 

Kui sa oled oma kehakaaluga jännis ja ei saa mitte kuidagi neist üleliigsetest kilodest lahti, siis võib-olla on nüüd aeg muuta oma magamisharjumusi. Teadlased on nimelt kindlaks teinud, et kui sa magad kauem, siis sööd sa vähem päeva jooksul. Tänu sellele hakkab aga kehakaal langema ja seda lausa une ajal. 

 

Sellele järeldusele jõudmiseks viisid Ameerika teadlased läbi eksperimendi 80 ülekaalulise inimese peal, kelle vanusegrupp jäi 21 - 40. eluaasta vahele. Teadlaste sõnul kaotavad võiksid need inimesed, kes magavad keskmiselt 6 tundi öösel, kaotada 270 kalorit rohkem, kui nad magaksid tunnikese või paar rohkem. Nii ei tunneks nad nii suurt söögiisu lihtsalt. 

Samuti kinnitasid teadlased, et pikemaajaliselt on nii võimalik kaotada lausa 12 kg ja ilma, et sa peaksid muutma midagi muud oma eluviiside juures. Ilma ainsatki dieeti pidamata ja ilma ennast näljutamata. Magades kauem, hakkab kehakaal ise langema aja jooksul. Kui paljud inimesed murravad pead, kuidas oma liigsetest kilodest vabaneda, siis nüüd on selle jaoks olemas lihtne võimalus: maga lihtsalt rohkem. 

Samad teadlased viisid juba läbi samasuguse uurimistöö, selgitades välja, et neil inimestel, kes piisavalt ei maga, on kalduvus süüa rohkem. Nii suur ongi magamise jõud.

Kommentaare ei ole