{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas sa tead, mis kell sa pead õhtul sööma selleks, et kauem elada?

Foto : unsplash / Jason Leung   Toitumusharjumuste jälgimine...

Foto : unsplash / Jason Leung

 

Toitumusharjumuste jälgimine on vajalik mitte ainult kehakaalu jaoks, vaid ka üldise tervise huvides. Mida sa arvad sellest, kui me ütleme sulle, et kindlal kellaajal söömine aitab pikendada eluiga? Vähemalt kinnitab seda artikkel, mis ilmus ajakirjas Frontiers in Nutrition. 

Artikli eesmärk on välja selgitada, millised toitumisharjumused aitavad eluiga pikendada. Ja selgub, et ühel kindlal kellaajal söömine aitab sellele suurel määral kaasa.

 


Õhtusöögiks kõige sobivam aeg on 19.13

Uurimistööst selgus, et kella 19 ajal söömine aitab pikendada eluiga! Täpsemalt veel kell 19.13 tuleks hakata õhtust sööma.

Sellisele tulemusele jõudmiseks uurisid teadlased ühe Itaalia linnakese Aquila elanike söömisharjumusi. Nimelt elavad paljud inimesed selles linnas 100-aastaseks. Teadlased selgitasid välja, et linna elanikel on harjumuseks õhtustada just kella 19.13 ajal ja seega võib see olla nende pikaealisuse saladuseks. 

Loomulikult ei piisa ainult õigetest söögiaegadest selleks, et kaua elada, tähtis on ka süüa õiget toitu ja teha regulaarselt sporti. Aquila linna elanikud järgivad üsna tervislikke eluviise.


 


Kommentaare ei ole