{ads}

HIDE

Viimased

latest

12 asja, mida sa ei tohiks taluda üheski paarisuhtes

Foto : unsplash / Jakob Owens    Oskus andeks anda on väga h...

Foto : unsplash / Jakob Owens

 

 Oskus andeks anda on väga hea, samas on ka selliseid asju, mida siiski ei tohiks üheski paarisuhtes taluda. 

Armastus teeb pimedaks, me teame seda kõik. Selleks aga, et mitte haiget saada, tuleks osata näha mõningaid hoiatavaid ohusignaale kohe. Tähtis on ka teada, mida sa oma elust tahad, millised on su väärtushinnangud ja väga oluline on oskus näha asju globaalsemalt. Mõnikord võib sul olla tunne, et su suhe on täiesti normaalne ehkki tegelikult tuleb sinu ja su kaaslase omavahelises suhtes ette füüsilist ja vaimset vägivalda, ähvardusi, etteheiteid, salatsemist ja manipulatsiooni. Sellistel puhkudel ei ole aga suhe normaalne. 


Kõik pingutused on ühepoolsed

Sina oskad oma kaaslast ära kuulata, leiad tema jaoks aega, annad talle head nõu ja aitad teda. Sa otsid erinevaid võimalusi, kuidas muuta oma elu põnevamaks, et liiga palju rutiini ei tekiks. Sa jätad talle piisavalt aega, et ta saaks oma elu ka elada ja tegeleda oma asjadega. Sa ole tema vastu tähelepanelik. Sa teed talle kingitusi ja valid neid hoolega, see näitab, et sa mõtled tema peale ja oled ettenägelik. Sa muretsed tema pärast. Ja vastu ei saa sa mitte midagi. See ei ole normaalne, sa väärid paremat. 


  Ta ei tunne üldse huvi sinu vastu

Milline su lapsepõlv oli? Ta pole sulle kunagi selle kohta küsimusi esitanud. Mis sind elus huvitab ja millised on su huvialad? Teda ei huvita see. Kui sul peaks elus raske periood olema, ei tunne ta sinu vastu isegi huvi ega uuri, kuidas sul läheb. Enda lohutuseks katsud sa talle vabandusi leida ja ütled, et ta on alati selline olnud, ta on tagasihoidlik, tal ei ole palju vaba aega, ta on nii hõivatud, tal on endalgi palju probleeme praegu jne. Ei! Lõpeta endale valetamine, sa lihtsalt ei huvita teda, ongi kõik. Ära raiska enam oma aega ja energiat.

 

 

Ta tahab, et sa oleksid teistsugune ja katsub sind muuta

Sa oled ainulaadne, ära seda unusta. Sa oled just selline nagu sa olema pead, kõikide oma nõrkade ja tugevate külgedega. Ära lase rumalatel inimestel endale öelda, milline sa olema peaksid.  


Ta varjab sinu olemasolu

Te olete juba praktiliselt aasta otsa koos olnud aga sa pole kunagi kohtunud mitte ühegi tema pereliikme ega sõbraga, rääkimata töökaaslastest, siis on sul põhjust muretsemiseks. Sinu tuttavad teda ei huvita, ta pole tahtnud ka su lähedastega kokku saada. See on märk, et ta sind ei armasta. 

 

Ta on pannud sind rohkem nutma, kui naerma

See on kindel põhjus ja väga hea põhjus, miks sa peaksid tema juures ära minema. Kohe ja nüüd.

 

  Ta flirdib teistega sinu ees nagu sind poleks olemaski, hoolimata sinu tunnetest

Sellisel puhul on ta kas väga rumal või mängib ta sinu tunnetega. Kuidas ka ei ole, see ei näita välja austust sinu vastu.

 

 

Ta ei pea oma lubadustest kinni, valetab sulle, on vägivaldne (nii verbaalselt, kui füüsiliselt)

Mis on iga suhte aluseks? Vastastikkune austus ja usaldus. Kui seda ei ole, siis ei ole teie suhtel mõtet. Ja selliseid puuduseid ei tohiks sa mitte mingi hinna eest taluda.

 

Ta tuju on liiga muutlik

Ühel päeval armastab ta sind üle kõige ja sa oled kõik, mida ta vajab. Järgmisel päeval ei tule sa talle enam üldse meelde. 

 

Sa tuled talle meelde alles öösel

Jah, tal on palju tööd ja ta on väga hõivatud. Aga mõnel nädalavahetusel võiks ta siiski sinu jaoks aega leida oma elus. Aga ei, sa tuled talle meelde alles öösel, kui tal on seltsi vaja.  


Ta on vägivaldne

Mitte ühtegi vägivallavormi ei tohiks üheski normaalses suhtes olla. Vägivalda ei tohi andeks anda, sest sellele ei ole õigustust.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





Kommentaare ei ole