{ads}

HIDE

Viimased

latest

Vaata, mis aitab sul teada saada, et su ainevahetus on liiga aeglane

  Foto : unsplash / Siora Photography  Kas hoolimata kõikide...

 

Foto : unsplash / Siora Photography

 Kas hoolimata kõikidest sinu pingutustest ei kao su liigsed kilod mitte kuhugi? Äkki on selles süüd liiga aeglane ainevahetus? 

Selleks, et kaal üleüldse langema hakkaks, tuleb muuta oma harjumusi. See tähendab, et sul tuleb parandada oma eluviise: süüa korralikult ja tervislikult ning liikuda rohkem. Mõnikord on aga nii, et hoolimata kõikidest muutustest ei kao ikkagi kõik liigsed kilod kuhugi. Sellisel juhul võib põhjuseks olla see, et su ainevahetus on muutunud liiga aeglaseks. Sellest, kuidas seda kindlaks teha, me täna räägimegi selles artiklis ja vaatame, mida teha, et saada ülekaalust lahti. 




Mida tähendab aeglane ainevahetus? 

Me küll teame, et ainevahetusel on suur roll kaalulanguse juures aga me ei tea täpselt, mis siis juhtub, kui ainevahetuse töö on liiga aeglane. Sellisel puhul on kaalulangetamise protsess aeglane ja vaevarikas. Sest aeglane ainevahetus võrdub sellega, et keha ei kuluta enam nii palju energiat funktsioneerimiseks. Ja selle tõttu ei põleta ta enam nii palju kaloreid, kui varem ja mõnikord hakkab hoopis kokku hoidma. Ja juba selle tõttu on oluline hoolitseda oma ainevahetuse eest. Mis on imelik selle asja juures, on see, et mida kiirem on su kaalulangus, seda aeglasemaks muutub ainevahetus. Kuna ta ei pea enam nii palju energiat kulutama nagu varem, lülitab su ainevahetus end säästurežiimile. Ja probleem seisneb selles, et mida kiiremini sa oma kilodest vabaned, seda suurem on tõenäosus, et kõik kaotatud kilod ühel või teisel hetkel tagasi tulevad.


Kuidas siis teada saada, kas ainevahetus on aeglane või mitte? 

Mõned märgid viitavad sellele, et su ainevahetus on aeglaseks muutunud. Näiteks üks kindel märk on krooniline väsimus. Kui ainevahetus on aeglane, tunned sa palju suuremat väsimust, kui tavaliselt, sul tekib energiapuudus ilma, et sa oleksid midagi oma eluviiside juures muutnud. 

Teine märk on see, et hakates dieeti pidama märkad sa ehmatusega, et kaal ei kaogi enam nii ruttu nagu varem, hoolimata kõikidest sinu pingutustest. 

 

 

Samuti võib märku anda see, et su käed ja jalad kogu aeg külmetavad. Mida külmemad su käed ja jalad on, seda aeglasem on su ainevahetus, sest su keha lihtsalt ei suuda enam sulle sooja anda. 

Ja kuna sul pole piisavalt energiat, siis mõjutab see ka juuste tervist, mis muutuvad hapraks

Ka küüned võivad minna kiiremini katki ja nahk muutuda liiga kuivaks

Ja kui sa tunned, et sul on kogu aeg mingi imelik magusaisu või tekivad peavalud, siis võib kindel olla, et su ainevahetus on aeglane. 

Ja viimane märk on see, kui sul on eluaastaid juba üle 60. Sest mida vanemaks inimene saab, seda aeglasemaks muutub ainavahetus.

Kommentaare ei ole