{ads}

HIDE

Viimased

latest

Vaata, mida sa hommikul sööma pead, kui sa tahad kaalu kaotada

  Foto : unsplash / Alison Marras Kui hommikusöök on päeva k...

 

Foto : unsplash / Alison Marras

Kui hommikusöök on päeva kõige olulisem eine, siis ei tähenda see sugugi, et sa võid süüa hommikul kõike, mida süda soovib. Eriti siis, kui sa tahad kaalust alla saada. 

Hommikul ärgates on ikka esimene asi minna kööki ja süüa hommikust. Pika öö jooksul on kõht ikka tühjaks läinud ja sa tahad kehakinnitust võtta. Aga sageli on nii, et me ei söö üldse seda, mida me peaksime sööma. Tihti valime me hommikul midagi sellist, mida saab kiiresti süüa ja mille valmistamine ei võta aega. Ja kuna me arvame, et küll need kalorid saab päeva jooksul ära kulutatud, siis ei pööra me sageli suurt tähelepanu sellele, mida me suhu pistame. Ainult, et hommikusöök on tähtis, sest ta peab katma 20 - 25% päevasest energiavajadusest ehk siis jääma 500 kalori piirdesse täiskasvanud inimeste puhul. 

 

 

Ideaalne hommikusöök, mis aitab kaalust alla saada

Kui sa hommikul ei söö või sööd liiga ruttu, läheb sul enne lõunat kõht tühjaks. Ja selle tõttu võid sa lõuna ajal süüa rohkem, kui vaja ja sellist toitu, mis ei ole just kõige tervislikum. Selleks, et sellist asja ei juhtuks, tuleb sul hommikul süüa seda, mida su organism vajab terveks päevaks. Et olla heas vormis ning tagada endale vajalikku energiat, pead sa sööma teatuid toiduaineid. Näiteks nagu teraviljatooteid, mis sisaldavad kiudaineid või siis piimatooteid, mis sisaldavad kaltsiumit ja valku. Täiskasvanuna jätame me selle kõik sageli hooletusse ega mõtle nii palju selle peale, mida meie keha vajab ja sööma pigem emotsionaalselt. Selleks aga, et olla terve ja vabaneda liigsetest kilodest, tuleb toituda korralikult.

 

 

 Samuti on hea võtta hommikusöögi kõrvale värskeid puuvilju, puuviljamahlad aga ei ole tervisele nii kasulikud. Hommikul vajab organism ka vett, sest öö jooksul on keha veevarud vähenenud. Toitumisspetsialistid soovitavad juua teed või kohvi aga alles peale hommikusööki. 

 

Tervisliku hommikueine näide

Unusta kõik maiustused ära hommikul. Selle asemel söö kanamune, mis sisaldavad valku; juustu, mis sisaldab kaltsiumit, viil täisterasaia, mis sisaldab kiudaineid ning üks greip. Samuti teed või kohvi aga kindlasti ilma suhkruta. Nii on sul kõht korralikult täis ja kaal hakkab langema iseenesest. 


Kommentaare ei ole