{ads}

HIDE

Viimased

latest

Uuringud näitavad, et mida rohkem aega sa veedad oma emaga, seda kauem ta elab

    Veeda oma emaga rohkem aega - see võib pikendada ta elu! Uued uuringud näitavad, et see tõstab tema elukvaliteeti. Üksindusel on...

 

 



Veeda oma emaga rohkem aega - see võib pikendada ta elu! Uued uuringud näitavad, et see tõstab tema elukvaliteeti.


Üksindusel on suur roll vanade inimeste juures, kes tihti end tänu üksindusele minna lasevad, selgitavad California ülikooli teadlased San Fransciscos. Uuring viidi läbi 1600 täiskasvanu peal, kelle keskmine vanus oli 71 aastat. Tulemused olid üsna üllatuslikud: isegi kui tervis ja sotsiaalne olukord mängivad olulist rolli inimese pikaealisuse juures, oli suremusarv kõige suurem just üksinduse all kannatavate inimeste juures.




"Me vajame kogu oma elu vältel enda ümber inimesi, kes meid tunnevad, kes meid armastavad, kes muudavad elu väärtuslikuks ja kes meid õnnelikuks teevad. See vajadus ei kao kunagi." selgitab Barbara Moscowitch, sotsiaalnõunik Massachusettséi haiglas New York Times ajalehele.

See vajadus kasvab vanusega rohkem, kui seda arvata võib - mida vanemaks inimene saab, seda rohkem vajab ta teistega suhtlust ja sellest võib saada elumõte.

Kas üksindus võib olla suremuse põhjuseks?

Teatud vanuses hakkavad inimesed väärtustama rohkem inimsuhteid ja kontakte teistega. Sellisel määral, et see võib muuta liiga pealetükkivaks ja arusaamatuks laste ja lastelaste silmis, kellel tihtilugu ei ole lihtsalt piisavalt aega, tänu kohustustele ja tööle, et pöörata piisavalt tähelepanu oma vanematele.

Veeda aega oma ema või isaga ja oma vanavanematega, kui sul on veel õnn, et nad sul olemas veel on.

Väärtusta seda aega, mil nad veel sinu kõrval on.

Kommentaare ei ole