{ads}

HIDE

Viimased

latest

Ühel ilusal talveööl kohtusid kord... lumekakk ja rebane!

    Lumekaku ja rebase imeline kohtumine Kanadas, Cobourg'i linnas (Foto : Cobourg'i linn / Facebook) Nad tu...

 

 

Lumekaku ja rebase imeline kohtumine Kanadas, Cobourg'i linnas (Foto : Cobourg'i linn / Facebook)


Nad tulid siia. Mängisid. Ja võib-olla katsusid üksteist ära süüa.


Kas sina oled juba näinud lumekakku kuuvalgel tantsimas? Vähemalt võib see rebane öelda, et tema onseda näinud oma silmadega.

Ühes Kanadas asuva Ontario provintsi Cobourg'i linna turvakaamera salvestises on näha noor rebast, kes nagu tantsiks lumekakuga mingit kummalist tantsu. Videod on jagatud facebookis üle 5000 korra alates selle postitamise päevast jaanuaris ning salvestise pealt võib näha üsna uskumatut kohtumist rebase ja lumekaku vahel.

 


 

  Videosalvestuse pealt on näha rebast, kes hüpleb ja keerleb kaku ümber, ilmselt katsudes teda hirmutada või siis temaga mängida. Aga lumekakk ei jaga tema vaimustust, ta ei lase rebast hetkekski silmast ja on üsna ähvardava olekuga, pidades endamisi aru, kas ta suudaks rebast ära süüa või mitte. 

Järgmisel hetkel aga rebane loobub ja annab alla. See suur kakk on ikkagi üsna hirmutav.  

Ja ainukeseks märgiks sellest, mis sellel öösel aset leidis, on jäljed lumes, mis võiksid rääkida ühest imelisest kohtumisest. 

Isegi, kui selline lugu ühel lumisel talveööl võib tunduda lihtsalt ilus, siis tegelikkuses on asjad natuke karmimad. Tegemist on ju siiski kahe röövloomaga.

 

Seega küsimus on : kumb neist pidas teist oma jahisaagiks sellel ööl? 

 

 

 

 

Nagu teada, on lumekakud küll hiirekütid aga jahivad ka natuke suuremaid loomi. Ja see noor rebane sobib selleks väga hästi. Lisaks sellele on esimestes kaadrites näha, kuidas kakk rebasest üle lendab, pidades aru, kas ta saaks nii suure jahisaagiga hakkama või mitte.

Vastupidiselt teistele kakulistele, peavad lumekakud jahti päeval. Sellel lumekakul oli võib-olla kõht liiga tühi, et ta keset ööd endale toitu otsis.

Samuti on võimalik ka, et rebane katsus oma toidulauda mitmekesisemaks teha. Rebane on võimeline sööma peaaegu kõike, mida ta leiab. Aga kas see 2-kilone lind tema toidulauale ikka sobib? 

Tõenäoliselt mitte. Sest peale paari minutilist mängu tõsise ilmega kaku ümber, rebase vaimustus jahtub ja ta saab aru, et lumekakk ei olegi tulnud temaga siia mängima.

 

Kommentaare ei ole