{ads}

HIDE

Viimased

latest

Spordi tegemine mõjutab sinu vaimset tervist ja teeb palju õnnelikumaks kui raha

  Foto : unsplash /Bruno Nascimento Regulaarne spordi tegemi...

 

Foto : unsplash /Bruno Nascimento

Regulaarne spordi tegemine aitab hoida sind vormis ning on hea südamele. Lisaks sellele aitab spordi tegemine mõtelda positiivselt ja teeb õnnelikumaks kui raha. Vähemalt nii väidavad Yale ja Oxford'i ülikooli teadlased!

Nimelt viisid nad läbi uurimistöö 2018. aastal, mille käigus analüüsisid professorid inimeste seost inimeste eluviisi ning heaolu tunde vahel. Uurimistöö tulemustest selgus, et kõige paremini tundsid end need inimesed, kellel oli harjumus teha regulaarselt sporti. 

Teadlased selgitasid, et õnneskaalal teeb spordi tegemine palju õnnelikumaks kui raha. Regulaarne spordi tegemine aitab hoida haiguste eest ning on samuti kasulik meie vaimsele tervisele. 

 

 

Yale' ülikooli professor psühhiaater Adam Chekroud selgitas, et treeningu ajal liigutuste tegemine aitab lihastel lõdvestuda ning vabastada stimuleerivaid neuroneid. Lihtsamalt öeldes tehes trenni üle poole tunni, peaksid sa tundma heaolutunnet. Peale korralikku trenni alaneb stressi tase, inimene tunneb end hästi ja kaob ärevus, kõike seda tänu sellele, et treenimine vabastab endorfiine ja dopamiini, mida tuntakse õnnehormoonide nime all. Spordi tegemine tagab nii füüsilise kui vaimse heaolutunde ja selle tõttu ongi ta õnneskaalal palju tähtsamal kohal kui raha.

Liigne treenimine võib aga kaasa tuua vastupidise tulemuse. Seega tee trenni aga mõistlikkuse piires ja ära mine liiale.

Kommentaare ei ole