{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas saada õnnelikuks? Nipid, mis aitavad!

  Foto : unsplash / Fuu J  Kuidas saada õnnelikuks?  ...

 

Foto : unsplash / Fuu J

 Kuidas saada õnnelikuks? 

Õnn on meeleseisund, mis on seotud meie isiksuse ja mõtteviisiga. Tegemist on heaolu tagava tundega, mida me tunneme, kui oleme ellu viinud oma plaanid ja soovid. See on ka suur rahuolutunne, mille ajal mured eemalduvad ja pinged kaovad.

Ühiskondlik ja kultuuriline vaade õnnele paneb meid sageli uskuma, et õnn on midagi, mille poole me peame püüdlema ja milleks on näiteks parem töökoht, suurem maja või uus auto. Kui see kõik aga peaks su elust kaduma, kas see siis tähendab, et sa oled õnnetu? Me ei tohiks määrata oma õnne läbi asjade ja sündmuste oma elus. 

Muidugi aitavad erinevad olukorrad teinekord tunda end paremini ja tunda end õnnelikumana. Me saame aga ka ise midagi ära teha, mis aitaks meil oma enesetunnet parandada.

 

1 - Ela praeguses hetkes

Need inimesed, kes naudivad käesolevat hetke ilma, et nad muretseksid kogu aeg sellepärast, mida homne päev neile kaasa toob või mida eilne päev neilt ära võttis, on sageli õnnelikumad. Need inimesed, kes elavad minevikus, on sageli depressiivsema meelelaadiga.

Need jälle, kes mõtlevad liiga palju tuleviku peale, võivad tunda ärevust. Minevik on läbi saanud, sa ei saa enam eilse päevaga arvestada ja tulevik on veel liiga kaugel. Ainus, mis sul on, on käesolev hetk ja sellepärast tuleb sul elada tänases päevas.

 

 

2. Ole iseenda vastu parem

Selle asemel, et mõtelda nagu klaas on pooleldi tühi, mõtle nii, et su klaas on veel pooleldi täis. Keskendu rohkem sellele, mis on hästi läinud ja mitte sellele, mis läks halvasti. Sest halvad asjad ei tohi rikkuda sinu päeva.

 

3. Mõtle selle peale, mis on su elus hästi

Katsu esitada endale küsimusi: " Mis mu elus praegu hästi on? Mida ma tahaksin teha? Mis annaks mulle positiivse laengu ja hea enesetunde? ". Väga tähtis on teada, mis aitab sul end paremini tunda, nii tead sa kõige paremini, mida sa tegema pead. 

Ja võta aega selleks, et teha seda, mida sulle tegelikult ka meeldib teha ja mis sind lõbustab. Näiteks sõpradega aja veetmine, muusika kuulamine, mediteerimine ja unistamine, käsitöö...

 

4. Hoia oma vaimset tervist

Mõned olukorrad raiskavad su energiat ja jõudu ära mõttetult. Selle jaoks, et vähem oma energiat raisata ja hoida oma vaimset tervist, pead sa endalt enne küsima, kui hakkad võitlema oma nähtamatute vaenlastega: " Kas see on vajalik, et sa kulutad nii palju oma energiat nende mustade mõtete ja muretsemise peale? Mida see sulle annab peale enesehaletsuse ja viha? "

 

5. Kõik võib hästi minna

Läbikukkumine on vajalik etapp, kui sa tahad edu saavutada. Tähtis on olla vastupidav ja paindlik, pettumusi tuleb ikka ette, sellega peab arvestama. Katsu parem muuta oma vaatenurka ja tunne rohkem häid emotsioone. 

 

 

6.  Õnn peitub väikestes asjades

Sageli me arvame, et õnn peitub asjades või reisis või hoopis rahas, mis tekitavad jah hetkelise rahulolutunde. Peale seda tekib aga taas tühjus. Miks mitte hinnata siis rohkem väikeseid õnnehetki oma elus? 

Näiteks hommikust kohvi, päikesekiirt näo peal, laste naeru, lemmikloomade pilku, kui sa neid silitad, lähedaste armastust....


7. Naermine on nakkav

Naermine paneb aju õnnehormoone tootma. Naermine on tasuta ja nakkav. Naermine aitab tunda end õnnelikumana.

Naermine tekitab rõõmu ja head enesetunnet. Kui aju tunneb end hästi, paneb see meid naeratama, naeratamine aga näitab ajule, et kõik läheb hästi ja see on nagu nõiaring, rõõm toob veelgi rohkem rõõmu ligi. 


Lõpetuseks, sa ei pea ajama õnne taga oma elus. Ilmselt ei ole kõige parem arvata, et õnn on kusagil mujal. Selle asemel, et õnne otsida, katsu olla ise iga päev natuke õnnelikum.

 

 

 

Kommentaare ei ole