{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas saada kaalust alla ilma trennita?

Foto : unsplash / Anna Pelzer    Sa tahad küll saada kaalust...

Foto : unsplash / Anna Pelzer

 

 Sa tahad küll saada kaalust alla aga sul ei ole jõudu ega aega selleks, et hakata sporti tegema ja jõusaalis rassida. Spordi tegemine pole kunagi sulle südamelähedane olnud. Aga ära sellepärast muretse, sest on ka teisi võimalusi, mis aitavad vabaneda neist liigsetest kilodest ilma, et sa peaksid seejuures ennast väsitama trenniga. 

Selleks, et olla heas vormis ja terve, tuleb süüa tervislikult ning mitmekülgselt. Ka spordi tegemine on hea, sest nagu öeldakse: terves kehas, terve vaim. 

Kui üldiselt ikka soovitatakse teha trenni selleks, et kaalust alla saada, siis õnneks on ka nende jaoks, kellele ei meeldi trenni teha, olemas võimalusi, mis aitavad liigsest rasvast vabaneda ilma sporti tegemata. 

Kõige tähtsam on selgeks teha, mis on sinu liigsete kilode põhjuseks, seejärel on vaja muuta oma toitumisharjumusi tasakaalukamaks. 

 

 

Kui sa aga tahad kaalust alla saada, siis pead sa lõpetama igasuguse näksimise ehk siis söömise söögiaegade vahel. Kui kõht ikka läheb tõesti tühjaks, siis söö midagi tervislikku, näiteks peotäis pähkleid, mis sisaldavad rohkelt kiudaineid ning valku. 

Selleks aga, et kõht ei läheks liiga kiiresti tühjaks, tuleks süüa rohkem tera- ja kaunvilju. Kõige parem, kui sa kaalud oma toiduportsud eelnevalt ära ja sööd näiteks 100 grammi täisterariisi või läätsesid toidu kõrvale. 

Piira ka alkoholi tarbimist, sest alkohol sisaldab väga palju kaloreid. Loomulikult võib aeg-ajalt natuke alkoholi tarbida mõne olulise tähtpäeva tähistamiseks aga kindlasti ei tohiks see saada igaõhtuseks harjumuseks, mis pikemas perspektiivis teeb paksuks. Sama kehtib ka limonaadide kohta, mis küll alkoholi ei sisalda aga on täis liiga palju suhkrut ning kaloreid.

Ja samuti oleks hea, kui sa paned põlle ette ja edaspidi valmistad kodus oma toidud. Nii tead sa kõige paremini, mida su toidud sisaldavad ja ei söö liiga rasvast ega magusat. Ise tead sa kõige paremini ju, kui palju suhkrut sa oma toitudesse paned. Eelista selliseid toiduaineid, mille glükeemiline indeks on kõige madalam. 

 

 

Ja ära söö liiga kiiresti, sul ei ole ju kiiret kuhugi. Võta aega, naudi seda, mida sa sööd ja mälu korralikult. Nii saab kõht kiiremini täis ja sa ei söö üle. Kindlasti ei ole hea mõte süüa ekraani taga. Kui sa sööd liiga ruttu, lähed sa paksuks. Mälu iga suutäit korralikult ja ära neela liiga ruttu toitu alla.

Ning ära unusta, et kiudaineid on sinu parimad sõbrad, mis aitavad piirata glükoosi, kolesterooli ja rasvade imendumist. Kui sa tahad saada kaalust alla, pead sa sööma rohkem köögivilju, kaunvilju ja täisteravilju, mis sisaldavad rohkelt kiudaineid. Väga kasulikud on ka kinoa ja punased oad. Ja nisusaiad toodete asemel vali alati täisteratooted.

Ka magneesium võib aidata kaalust alla saada. Erinevate uuringute järgi kannatab ligi 70% elanikest magneesiumivaeguse all. Magneesiumipuudus võib tekitada põhjustada ärevushäireid ja masendust ning uneprobleeme. Ning ei maksa ära unustada, et stressirohke elu soodustab kaalutõusu. 

Magneesiumi saab ka toitudest, sellepärast söö täisterapastat, pähkleid, täisterariisi, banaane ning kakaod.

Kommentaare ei ole