Page Nav

HIDE

Viimased lood

latest

Kiri sellele inimesele, kes kunagi minu poega armastama hakkab

  Emaks olemine tähendab ka seda et sa pead leppima sellega, et su laps kord suureks kasvab. Ja et ühel ilusal päeval on tema südames...

 

Emaks olemine tähendab ka seda et sa pead leppima sellega, et su laps kord suureks kasvab. Ja et ühel ilusal päeval on tema südames keegi teine väga olulisel kohal. 

Foto : unsplash


Kiri sellele inimesele, kes kunagi mu poega armastama hakkab


Ma veel päris täpselt ei tea, millal ma selle kirja Sulle üle annan. Võib-olla sellel päeval, kui Sa minu pojaga abiellud? Või siis mõnel teisel, päris juhuslikul päeval, kui ma tunnen, et selleks on nüüd õige aeg. Kuidas ka ei ole, ma loodan, et elan piisavalt kaua, et saaksin Sind tundma õppida.

Praegu tundub küll hästi rumal minust seda kirja kirjutada. Minu väike poeg, mu suurim rõõm, magab üleval oma voodis. Ma käisin teda just vaatamas, ta tundub nii väike. Ma mässisin ta tekkide sisse, et tal ei oleks külm ja suudlesin teda laubale, nii on ta ümbritsetud ka minu armastusest. Ma silitasin ta juukseid ja tulin siis alla, et Sulle kirja kirjutada. 

Ma tean, et lapsed kasvavad palju rutem, kui me seda arvame. Ühel hetkel on nad nii väikesed, et isegi voodi on nende jaoks suur ja teisel hetkel on ta juba suur ja iseseisev. Ja seejärel kohtub ta Sinuga, ning seejärel muutub kõik...

Praegu olen mina talle tähtis ja oluline. Me mängime koos ja talle meeldib, kui ma talle unejuttu loen. Talle meeldib see toit, mida ma valmistan. Talle meeldib ka see, kui ma teda kallistan. Aga ühel ilusal päeval valib ta Sind. Ja tahab veeta kogu oma vaba aja ainult Sinuga, minna koos Sinuga jalutama ja teha Sinuga koos süüa. 

 

 

 

Praegu säravad tema silmad rõõmust, kui ta mind näeb. Ta lehvitab mulle kooli minnes. Ühel päeval aga paned Sina tema silmad särama. 

Täna olen veel mina tema kangelanna. Ta vajab mind. Ta tuleb mu kaissu, kui ta tunneb end halvasti. Ta otsib lohutust, kui ta on kurb. Ta jagab minuga oma rõõme. Aga ühel päeval oled Sina kangelanna, tema printsess. Ta hakkab arvestama rohkem Sinu arvamuste ja Sinu soovidega, kui minu omadega. Sina oled selle, kellega ta koos hakkab maailma avastama. Ja Sina üksi ning ainult Sina võid teda lohutada, kui ta end halvasti tunneb.

Praegusel hetkel õpetame meie talle viisakust ja austust. Kuidas kuulata teisi inimesi, kuidas aidata, kuidas paluda abi vajaduse korral. Ma loodan, et ühel ilusal päeval on ta Sinu vastu just nii hea ja viisakas, nagu teda on kasvatatud.

Täna valmistume me tema sünnipäeva tähistama, sest me tahame, et see päev oleks tema jaoks meeldejääv. Ma loodan, et ühel päeval tuletad sina talle meelde, kui minu sünnipäev on kätte jõudnud.

Praegu on ta veel kodus minuga. Ühel päeval on tema kodu aga seal, kus oled Sina. 

 

 

 

Nii tore on olla selle väikese poisi ema, aidata tal saada paremaks inimeseks, et temast tulevikus saaks just selline, kellesse Sina armud. Ja tore on ka Sind tundma õppida. Ma loodan, et Sa oled tema vastu hea ja teed ta õnnelikuks. 

Ma luban omalt poolt, et ei sekku liiga palju teie ellu ega muuda teie elu raskeks.

Ja ma luban ka Sulle, kes sa mu poega armastama hakkad, et ka mina hakkan Sind armastama. Kuidas ma ei saakski armastada inimest, kes armastab kõike seda, mida mina armastan oma poja juures - tema säravaid silmi, lohukesi põskedes, tema nalju ja seda, kuidas ta naerab.

Praegu kuulub ta veel mulle, praegu ei ole ta veel Sinu ja ma naudin iga hetke ja iga kallistust temaga. 

Ühel päeval armastab ta Sind ja Sina armastad teda. Ja siis olen ma teie pärast õnnelik. Ja uhke selle inimese üle, kelleks mu poeg on kasvanud, uhke selle inimese üle, kellega ta tahab veeta oma elu ja uhke, et mina olen tema ema.


Tema emaKommentaare ei ole