{ads}

HIDE

Viimased

latest

Soovitused, kuidas saada kiiresti ja ilma pingutusteta kaalust alla

  Foto : unsplash /Eiliv-Sonas Aceron Täna me jagame sinuga ...

 

Foto : unsplash /Eiliv-Sonas Aceron

Täna me jagame sinuga nõuandeid, mille abil on võimalik ilma suuremate pingutusteta ülekaalust vabaneda. Kõige tähtsam on seejuures süüa õigeid toite õigel ajal. 

Kui sa oled üks neist inimestest, kes on ülekaaluga kimbus, siis ilmselt sa tead, kui raske on liigsetest kilodest vabaneda. Mõnikord tekib tunne, et sa muud ei teegi, kui pead kogu oma elu jooksul erinevaid dieete aga hoolimata kõikidest sinu ponnistustest tulevad suure vaevaga kaotatud kilod nii ruttu tagasi. Ometi sa pingutasid ja andsid endast kõik, olid valmis sööma vähem ja hoidusid magusa ning rasvase toidu söömisest. Muidugi kadusid kilod ruttu, sa said jõudu juurde, olid motiveeritud ja indu täis, peeglist vaatas vastu hoopis teine ja palju ilusam inimene, su enesetunne paranes ja kõik oli ilus. Kuni selle hetkeni, kui sa lõid käega, et ah, mis see üks saiake ikka teeb, homme võtan ennast kätte. Ainult, et järgmisel päeval ei tundnud sa end hästi ja otsisid toidu kaudu lohutust. Enne, kui sa arugi said, olid sa taas kaotanud kogu oma motivatsiooni, sest võtab ju tuju ära, kui sa oled 1 nädalaga võimeline juurde võtma 4 kilo, mille kaotamiseks läks sul vaja tervet kuud, kui mitte rohkem. 

 

 

Me kõik teame, et nendes liigsetes kilodes on süüdi meie halvad toitumisharjumused. Jah, muidugi mängib pärilikkus siin oma rolli ja ainevahetus muutub ka vanusega aeglasemaks. Sa ei saa sinna ju mitte midagi parata. Aga võib-olla aitab sind meie tänane soovitus, mis aitab sul oma toitumisharjumustes väikeseid muutuseid sisse seada. Näiteks, õpi kinni pidama oma bioloogilisest kellast. 

Ja see tähendab, et sa pead alati alustama hommikut hommikusöögiga. Sul tuleb ainult hoiduda kiiresti imenduva suhkru ehk siis kõrge glükeemilise indeksiga toitude tarbimist, mis soodustab ka haiguste teket. Varjatud kujul leidub suhkrut kõikides valmistoitudes ja poolfabrikaatidest. Hommikusöök peaks sisaldama valku ja aeglaseid ehk kompleksseid süsivesikuid, mis on tervislikud ja imenduvad organismis aeglasemalt. Aeglaste süsivesikute hulka kuuluvad näiteks täisteratooted. Lõunat söö 4 tundi peale hommikusööki, nii jätad sa oma organismile piisavalt aega seedimiseks ning puhkamiseks. Lõunaks eelista teraviljatooteid, kartulit ning valku. Ära söö saia, jäta magustoit söömata ning hoidu karastusjookidest, mis ei anna sulle midagi. Samuti sea endale paika reegel ning ära söö magusat peale kella 17. Enne seda võid sa endale lubada tükikese musta Å¡okolaadi või kuivatatud puuvilju. Õhtul tuleks süüa võimalikult kergelt. Kuula oma keha ja ära söö rohkem, kui vaja. Eelista aedvilju, valmista maitsev köögiviljasupp või siis tee midagi kalast või linnulihast. Vältida tuleks rasvast ja magusat. Nii toitudes saad sa lahti üleliigsetest kilodest ning saad tagasi oma hea tuju.  

 

 

Mõned soovitused lisaks: 

1. Joo vett (enne igat söögikorda suur klaasitäis vett)

Vee joomine aitab muuta ainevahetust 24 - 30% võrra kiiremaks tunni aja jooksul ning aitab kehal kiiremini kaloreid põletada. 

2. Söö hommikul mune

Munad on tervislikud ja valgurikkad.

3. Joo kohvi (ilma kooreta)

Kohv sisaldab rohkelt antioksüdante ja on seega tervisele kasulik. Kohvi joomine aitab muuta ainevahetuse tööd kiiremaks ning põletada rasvu. 

4. Joo rohelist teed

Ka roheline tee on tervisele kasulik. Roheline tee sisaldab antioksüdante ning soodustab kaalu langust.

5. Piira suhkru tarbimist

Liigne suhkur toob kaasa terviseprobleeme.

6. Söö rohkem madala glükeemilise indeksiga toite

Nii vabaned sa kõige kindlamini oma lisakilodest ning parandad tervist. 

7. Söö väikese taldriku pealt

Mitmed uuringud on näidanud, et selline meetod aitab edukalt aju ära petta ja vähem süüa. 


 


Kommentaare ei ole