{ads}

HIDE

Viimased

latest

Selleks, et kõige ohtlikumast rasvast ehk vistseraalsest rasvast vabaneda, tuleb juua igal hommikul kuuma vett

Foto : unsplash /manu schwendener   Vistseraalne rasv on see, mis koguneb kõhuõõnde elutähtsate organite ümber. Rahvakeeles kutsuta...

Foto : unsplash /manu schwendener


 

Vistseraalne rasv on see, mis koguneb kõhuõõnde elutähtsate organite ümber. Rahvakeeles kutsutakse sellist rasva kõhurasvaks. Tegemist on kõige ohtlikuma rasvaga, mis ei ole ka esteetiliselt ilus. 

Vistseraalne rasv on kõhuõõnesisene rasv ning koguneb elundite ümber (maks, soolestik, pankreas), täpsemalt siis lihaste ja elundite vahele. 

Kui kõhurasva on liiga palju, siis võib see rasv põhjustada tervisehäireid, tõstes südamehaiguste, dementsuse, vähi ning diabeedi riski. 

 

 

Foto : unsplash / engin akyurt

Vistseraalsest rasvast ei ole kerge vabaneda. Värsked uuringud aga näitavad, et igahommikune kuuma vee joomine tühja kõhu peale aitab parandada ainevahetust ning põletada seega rohkem vistseraalset rasva.

Sooja vee joomine on üldse kasulik tervisele, hommikune sooja vee joomine on aga veelgi tõhusam, kui muul ajal. 

Kuuma vee joomine hommikul tühja kõhu peale tekitab täiskõhutunnet, kuna soe vesi laiendab soolestiku veresooni. 

Kuuma vee joomine tõstab ka kehatemperatuuri ja see paneb keha rohkem energiat kulutama, et normaalset kehatemperatuuri taastada, see aga aitab muuta ainevahetust kiiremaks. 

 

 

Kuuma veel joomine aktiveerib lipulüüsi ehk siis avab rasvarakud. Kui inimese kehas on vedelikupuudus, siis ei funktsioneeri rasvade ja süsivesikute ainevahetus normaalselt. Rasvade ainevahetus kannab nime lipolüüs.

Kui vee molekulid satuvad ühendusse triglütseriidide, glütserooli ja aminohapetega, aktiveerub ainevahetus ning algab rasvade põletamine. 

Selle tõttu on vaja juua vett, mis aitab vabaneda vistseraalsest rasvast, sest piisava koguse vee joomine aitab põletada kergemini keharasva.

Kuuma vee joomine peale söömist aitab rasvu kiiremini lagundada ning väljutada organismist, samuti parandab vee joomine seedimist.


Kommentaare ei ole