{ads}

HIDE

Viimased

latest

Sellel aastal sa suudad kindlasti ülekaalust lahti saada ja pead oma dieedi lõpuni vastu! Motivatsioon ja nõuanded, mis aitavad sul kaalu kaotada

Foto : unsplash / Jason Birscoe   Võta lõpuks ometi see otsu...

Foto : unsplash / Jason Birscoe

 

Võta lõpuks ometi see otsus vastu ja hakka tervislikumalt elama. Kui sa tahad vabaneda oma üleliigsetest kilodest, muuta oma toitumist paremaks, saada energiat ja jõudu juurde ning liikuda rohkem, siis praegu on selleks kõige parem aeg. 

Kõik me teame, et algust on väga lihtne teha, pikapeale kaob ainult motivatsioon ära. No mis sa teed ära, kui hoolimata kõikidest pingutustest on kaalul ikka sama number! Ja selle tõttu peale paari nädalast üritamist, löövadki paljud käega, et las ta siis olla, see pole minu jaoks, ei mina saa sellega hakkama... Tuleb tuttav ette? Siin on mõned nõuanded, mis aitavad sul vastu pidada ja raskustega toime tulla. Kõige tähtsam on seada endale eesmärgid ning mitte neid ära unustada, see aitab sul kõikidest takistustest üle saada.


Sellel aastal saad sa hakkama ja oled tubli

Mõnedel on raske otsust langetada, et üldse hakata dieeti pidama, teistel on raske vastu pidada lõpuni. Alguses siiski oleme me motivatsiooni täis: nii tore ju, saab suvel selga panna kõike, mida tahad; jõudu on ka palju rohkem, kui ei pea kõiki neid kilosid kaasas kandma ja muidugi paraneb enesetunne, kui näed peeglist seda ilusat inimest. Aga pikapeale läheb kõht tühjaks, masendus tekib peale, sest ilmad on külmad ja pimedad ja tahaks ju midagi head... No söödki siis selle küpsise ja märkamatult on terve pakk tühi. Siis hakkab nii häbi, sest järgmisel päeval avastad kaalu peale minnes, et kõik need mitme nädala jooksul kaotatud kilod on nii ruttu tagasi tulnud. Mis selle mõte siis üldse on? 

Selleks, et vastu pidada (ja me teame, et sa oled tubli ja oled selleks võimeline), tuleme me sulle appi. 

 

 


Sa võid kõike süüa

Ära piira ennast. Sest vastasel korral karistad sa ennast ja murdud varem või hiljem. Ja söö kõike aga mõõdukas koguses. Muidu on nii, et niipea, kui dieet läbi ja sa hakkad vanade harjumuste moodi sööma ning kõik su kaotatud kilod tulevad topelt tagasi. 

 

Lükka kaal voodi või riidekapi alla

Ära kaalu ennast iga päev. Iga nädal su kaal ei lange erinevatel põhjustel ja võib isegi juurde tulla, kui sa palju trenni teed. Võta mõõdulint ja pane iga nädal oma ümbermõõdud kirja.  


Kui sa tahad ikkagi ennast kaaluda, siis tee seda kord nädalas, mitte rohkem

Ja kaalu ennast hommikul enne söömist. Ja ära unusta ka seda tõsiasja, et lihased kaaluvad rohkem, kui rasv. Seega ei ole kaalunumber tegelikult mingi näitaja. 

 

Märgi kõik üles, mida sa sööd

See aitab hoida motivatsiooni. Ja ära unusta üles kirjutada kõik näksid, suupisted ja joogid samuti, mida sa päeva jooksul sööd ja jood. Samuti pane kirja oma enesetunne, kuidas sa ennast sellel päeval tunned, oled sa väsinud või on sul energiat rohkem.  

 

 


Naudi elu

Ka dieedi ajal võib endale lubada midagi head. Seda isegi soovitatakse. Nii pead sa kauem vastu. Ja ära unusta ennast premeerida. 

 

Ümbritse end õigete inimestega

See motiveerib samuti. Otsi teisi ka kampa, kellega koos dieeti pidada. Nii julgustate te ennast koos. 

 

Pöördu toitumisnõustaja poole

Nii saad sa parimat nõu. 

 

Maga piisavalt

See on väga oluline. Unepuudus paneb sind ka murduma. Ja väsimuse tõttu võid sa süüa kõike seda, mis teeb paksuks. Öö jooksul toodab keha sellist hormooni nagu leptiin, mis aitab hoida täiskõhutunnet. Seega, mida vähem sa magad, seda suurem nälg sul on.

 

 

 

 

 

 







Kommentaare ei ole