{ads}

HIDE

Viimased

latest

Rasvased juuksed : 8 nõuannet, mis aitavad nii, et sa ei pea enam iga päev juukseid pesema

  Foto : unsplash / Adam Winger Toitumisharjumused ja eluvii...

 

Foto : unsplash / Adam Winger

Toitumisharjumused ja eluviis on ka süüdi selles, milline on sinu juuste seisund. 

Kas sa oled ka tähele pannud, et sa oled üks neist inimestest, kes peab iga päev juukseid pesema? Ja hoolimata sellest lähevad juuksed ikka ruttu rasvaseks? 


Miks osadel inimestel on sellised juuksed, mis lähevad kiiremini rasvaseks? 

Juuksed lähevad rasvaseks liigse rasu ehk siis seborrööa tõttu, mida peanahk toodab. Tegemist on sellise rasvase ainega, mida toodavad rasunäärmed. See rasu aitab kaitsta juukseid väliste kahjulike tegurite eest, kui rasu on aga liiga palju, muutub see problemaatiliseks. Sest siis muutuvad juuksed rasvaseks, juuksotsad kaotavad aga oma niiskustaseme ja muutuvad kuivaks. Liigse rasu eritumisele on mitmeid seletusi: probleem võib seisneda halbades toitumisharjumustes, stressis, väsimuses, mõningad ravimid võivad olla põhjuseks või siis lihtsalt keskonnasaastatus. Kui sa sead sisse väikesed muutused aga oma igapäevases elus, võid sa ise oma rasvaste juuste probleemi lahendada. 

 


8 nõuannet (mida sa hakkad tänasest päevast ellu rakendama)


Ära pese oma juukseid nii tihti!

Sa oled seda juba kuulnud, et juukseid tuleb vähem pesta. Ja muidugi oleks see kõik väga ilus, kui et sa eile pesid ju pead ja täna tundub juba, et juuksed on rasvased... Kuidas siis teha? Pane juuksed kinni ja ära mõtle enam selle peale.

 

Unusta kuivšampoonid

Võib-olla tekib sul kiusatus kasutada kuivšampoone, et juuksed paistaksid puhtamad välja aga sa teed valesti. Kuivšampoonid mõjuvad juuksejuuri ärritavalt ja stimuleerivad rasu tootmist... Nokk kinni ja saba lahti, saba lahti ja nokk kinni. Kõik teavad seda jutukest linnust, kes istus tõrvatud katusele.


Kasuta puhasta juukseharja

Selleks, et vabaneda oma rasvaste juuste probleemist, on väga tähtis (loe kaks korda üle), et sa hakkad kasutama edaspidi puhast juukseharja siis, kui su juuksed on puhtad. Kõige parem, kui sa ostad 3 juukseharja: ühte kasutad sa ainult siis, kui juuksed on puhtad, teist siis, kui juuksed on mustad ja viimast siis, kui juuksed on hooldusvahenditega kokku puutunud. Said aru? 


Harja oma juukseid mitu korda päevas

See on hädavajalik ja möödapäästmatu, kui sa tahad lahendada oma rasvaste juuste probleemi lõplikult. Regulaarne juuste harjamine aitab rasu juuksepikkustele laiali kanda võrdselt. Nii saavad ka juukseotsad vajalikku niisutust. 

 


Eelista sulfaadivabasid šampoone

Ära kasuta enam selliseid tooteid, mis sisaldavad sulfaati, parabeeni ja teisi keemilisi ühendeid. Mida vähem koostisaineid on, seda parem. 

 

Ära tee liiga palju maske oma juustele

Ja ära määri juuksemaski peanaha peale ning loputa pärast korralikult oma juuksed puhtaks. 1 kord nädalas kõige rohkem võid sa juustele maski teha.

 

Loputa juuksed alati külma veega üle

Külm vesi sulgeb juuksesoomused.

 

Kasuta mitut padjapüüri 

Ühte kasutad sa siis, kui juuksed on puhtad ja teist siis, kui juuksed on mustad!


 

Kommentaare ei ole