{ads}

HIDE

Viimased

latest

Peale liiale läinud peoõhtut: mida tuleks süüa (või juua) selleks, et enesetunnet parandada

Foto : unsplash / Zoe    Erinevalt levinud arusaamast, ei ai...

Foto : unsplash / Zoe

 

 Erinevalt levinud arusaamast, ei aita alkohol janu ära võtta ehkki tegemist on vedelikuga. Tegelikult tekitab alkohol keha hoopis vastupidise mõju. Ja sellepärast ongi normaalne, kui hommikul ärgates pea valutab ja enesetunne on sant. Kuna aju ei saanud piisavalt vedelikku, kaotab ta elastsust. 


Puljong ja ravimtaimetee

Terve päeva jooksul tuleks juua palju vett, köögiviljapuljongit või siis ravimtaimeteed. Nii varustad sa keha vajaliku vedelikuga, mis aitab organismist alkoholi tagajärjel kogunenud mürkaineid ja toksiine väljutada.

 


Ära söö rasvast

Seejärel säästa oma maksa, mille sa eelmisel õhtul tänu liigsele alkoholi tarbimisele tõsiselt proovile panid. Ära unusta, et su maks vajab puhkust selleks, et taastuda. Ja sellepärast väldi rasvast toitu. Rasvase toidu söömine koormab maksa üle, seega ära söö juustu, võid, saiakesi, praetud toitu jne.


Sidrun, roheline tee ja köögiviljad

Joo sidrunimahla leige veega segatuna, see parandab sapi eritumist. Ja aitab keha puhastada alkoholi tagajärjel kuhjunud mürkainetest. Seejärel joo rohelist teed, mis sisaldab rohkelt antioksüdante ja varustab keha vedelikuga.

Kui kõht on tühi, siis võid sa süüa kaerahelbeid või siis juuretisega leiba. Ära söö aga magusaid saiakesi. Lõuna- ja õhtusöögiks söö köögivilju, valmista neist suppi või puljongit. Porrulauk, suvikõrvits ja seller sisaldavad palju vett ning kiudaineid. Lisa kõrvale grillitud kala või kanafilee. Mis puutub puuviljadesse, siis on tsitruselised maksa puhastava toimega ja aitavad väsimuse vastu tänu rohkele C-vitamiini sisaldusele. Nii toitudes aitad sa maksa puhastada ning lased maksarakkudes taastuda. 


Kommentaare ei ole