{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kuidas kaotada kaalu ja muuta oma ainevahetust kiiremaks

  Foto : unsplash / Brooke Lark Kõik teavad, et liigsetest k...

 

Foto : unsplash / Brooke Lark

Kõik teavad, et liigsetest kilodest vabanemiseks on vaja muuta oma toitumist ning hakata rohkem liikuma. Ja samuti tuleks turgutada oma ainevahetust, mis on võib-olla aastatega natuke laisaks läinud. Enne dieediga alustamist on tähtis üldse meeles pidada seda, et iga inimene on erinev ja kõige parem oleks eelnevalt nõu pidada toitumisnõustajaga, et mitte oma tervist ohtu panna. Kui sa aga oled end käsile võtnud ja märkad üllatusega, et kaal ikka kuidagi ei liigu hoolimata sinu pingutustest, siis proovi järgi järgmised nipid.

Kui sa tahad oma ainevahetust kiiremaks muuta, pead sa hakkama rohkem vett jooma. Juba ainuüksi see asjaolu aitab tõsta põhiainevahetuse kiirust 3% võrra. Alkoholi tarbimist tuleb aga piirata, sest alkohol vastupidi soodustab rasva ladestumist. 

 

 

Kui sa seni arvasid, et kaalu langetamise nimel on parem hommikuti üldse mitte süüa, siis sa eksisid. Hommikusöök on päeva kõige tähtsam eine ja aitab sul lõunani vastu pidada ning annab sulle päevaks vajalikku energiat. 

Selleks, et üleliigsetest kilodest lahti saada, tuleb sul hakata sööma rohkem kiudaineterohkeid toite (teraviljatooted ning puu- ja köögiviljad). Kiudained aitavad muuta kalorid lihasteks, mitte rasvaks ja tänu kiudainetele ei lähe sul kõht nii ruttu tühjaks. 

Ja loomulikult oleks hea, kui sa ei söö enam valmistoitu vaid hakkad ise süüa tegema kodus. Valmistoidud sisaldavad liiga palju rasva, suhkrut ja soola, mis soodustavad jällegi paksuks minemist. 

 

 

Selleks, et oma kaalu liikuma saada, tuleks sul hakata ka sporti tegema. Soovitatavalt just jõuharjutusi, mis aitavad su kehal rohkem kaloreid põletada ka siis, kui sa puhkad ja telekat vaatad. Ja sa pead samuti valvama, et sa magad korralikult, vähemalt 8 tundi öösel, sest väsimuse tõttu võid sa järgmisel päeval rohkem süüa. 

Ja leia võimalusi, kuidas stressi maandada, sest sageli on just stress see, mis paneb meid sööma maiustusi ja rasvast toitu. Tee iseendaga rahu ja kõik läheb hästi. 


Kommentaare ei ole