{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kas sa tead, kuidas tuleb tegelikult vett juua nii, et kehakaal hakkaks langema?

  Foto : unsplash / Nicolas Ruiz Aitab küll igasuguste tervi...

 

Foto : unsplash / Nicolas Ruiz

Aitab küll igasuguste tervist kahjustavate dieetide pidamisest. Ja ära rassi enam hommikust õhtuni jõusaalis selleks, et kaalu langetada, sellest ei ole kasu. Ja võta teadmiseks, et vee joomine aitab kaalust alla saada, see on leidnud lausa teaduslikku tõestust. 

Kõik inimesed joovad vett, see on selline tegevus, millele me isegi ei pööra enam palju tähelepanu ja sellepärast ei tulegi pähe, et vee joomine võib ju aidata ka kehakaalu langetada. Selleks, et kaalust alla saada, soovitavad teadlased just vett juua. Mitte teha äärmuslikke dieete, millest pole suurt kasu. Õige toitumine, palju vett ja kaal hakkab ise langema. Kõige tähtsam on muidugi see, et sa ka tead, kuidas tuleb vett õieti juua. 

 


Vesi on sinu parim kaaslane

Madalmaades Wageningen'i ülikoolis läbi viidi läbi sellekohane uuring. Uuringutöös osalenud vabatahtlike menüü oli kõigil sama. Peale söömist jõi üks grupp osavõtjatest ära 50 ml vett, ülejäänutele anti 350 ml vett. Teadlased sooritasid seejärel magnetresonantsuuringu (MRT), et kindlaks teha, millisel moel mõjutas vesi maos ning ajus toimuvat. Selgus, et need, kes jõid ära suurema koguse vett, tundsid kiiremini täiskõhutunnet, kui need, kes olid joonud ära väiksema koguse vett. Teadlased märkasid ka nende juures, kes olid joonud rohkem vett, aktiivsemat ajutegevust. 


Kuidas juua vett kehakaalu langetamiseks? 

Regulaarne ja piisav vee joomine ning rohke vedelikku sisaldavate aedviljade söömine, peaks aitama suurel määral kehakaalu normaliseerida, eriti ülekaaluliste inimeste juures. Aga kas vett tuleks juua enne või pärast söömist. Birmingham'i ülikooli poolt läbi viidud uuringutööst selgub, et vee joomine pool tundi enne igat söögikord omab kehakaalu alandavat toimet ilma, et selle jaoks peaks muutma oma toitumisharjumusi. Ja seda suurel määral tänu sellele, et tänu vee joomisele ei teki võimalust ülesöömiseks. Mida rohkem vett maos on, seda kiiremini tekib täiskõhutunne. 

Ja lõpetuseks, 2 klaasi vett pole ju kellegi jaoks ületamatu, kas pole?

Kommentaare ei ole