{ads}

HIDE

Viimased

latest

11 toataime, mis aitavad õnne ja jõukust sinu koju tõmmata

Toataimed toovad tuppa rohelust ja kaunistavad ruumi. Kas sa aga teadsid, et osadel toataimedel on aga ka oma ümbrusele positiiv...

Toataimed toovad tuppa rohelust ja kaunistavad ruumi. Kas sa aga teadsid, et osadel toataimedel on aga ka oma ümbrusele positiivne mõju. On olemas taimi, millel on inimese heaolule ja psüühilisele tervisele positiivne toime, samuti aitavad need taimed luua kodus hea õhkkonna. Dr. Jonathan S. Kaplani sõnul on toataimedel võime stressi maandada ja tähelepanuvõimet parandada. Muuseas mõningaid neist taimedest võib kasutada ka ravimtaimedena.

1. Jasmiin (Jasminum)





Jasmiini lõhn meeldib kõikidele. Jasmiinil on aga ka omadus suurendada positiivset energiat ja parandada suhteid.  Lisaks sellele on jasmiin  ka looduslik unerohi., parandades une kvaliteeti, leevendades pingeid ja stressi ning parandades tuju. Seega võib jasmiinipotti täiesti vabalt hoida magamistoas, sest jasmiinil on kehale ja vaimule rahustav mõju. Dr. Bryan Raudenbushi sõnul aitab jasmiinilõhn inimestel paremini magada. Uuringud on näidanud, et lõhnadel on suur mõju inimese närvisüsteemile.
Jasmiini tuntakse ka suhete parandajana. Sellepärast soovitatakse hoida jasmiinipotti kas siis magamistoas või suures toas ehk siis seal, kus kõige rohkem aega teistega koos veedetakse, sest jasmiin tõmbab ligi head energiat, aitab omavahelisi suhteid muuta tugevamaks ja loob romantilise õhkkonna.
 
 



2. Salvei (Salvia officinalis)



Salvei on hea valik sinu koju. Seda taime tuntakse juba ammu tema ravivõime poolest . Salveil on võime endasse tõmmata halba energiat, ning ruumis olevat viha ja hirmu. Salvei aitab ka seedekulgla probleemide korral. Salveid põletades puhastab salveisuits su kodu bakteritest.
 

 
3. Harilik luuderohi (Hedera helix)


 Harilik luuderohi on iga ruumi ehteks ja lisaks üks parimaid õhuvärskendajaid. Harilik luuderohi aitab puhastada õhku kuni 60% võrra mürkainetest. Luurohi on tõeline hapnikuallikas. Muuseas öeldakse ka, et harilik luuderohi hoiab halba õnne eemal ja tõmbab head õnne ligi. Töö juures või kodus, aitab luuderohi pingeid ja stressi leevendada.


4. Harilik Rosmariin (Rosmarinus officinalis)


Rosmariin pole mitte ainult hea ürt, vaid omab ka head mõju füüsilisele ja vaimsele tervisele. Lisaks puhastab ja kaitseb rosmariin kodu. Rosmariini kasutatakse ravimtaimena juba antiikajast saadik. Taim on antibakteriaalse toimega, mis sisaldab paljusid eeterlikke põletikuvastase toimega õlisid. Rosmariini lõhn aitab mälu parandada ja  aitab samuti uneprobleemide ja väsimuse korral. Samuti alandab ta depressiooni ja rahutust. Öeldakse, et rosmariin tõmbab ligi siirast armastust ja õnne. Pane rosmariini pott sinna, kus on palju päikest ja ära kasta liiga palju.
 
 
 
 
 


5. Aaloe (Aloe Vera)


Aaloe toob head energiat sinu koju. Aaloed kasutatakse juba aastatuhandeid  ravimtaimena. Aaloe tõmbab ligi head õnne ja positiivset energiat. Aaloed kasutatakse ka ebaõnne ja kadeduse vastu, sest ta võitleb edukalt halva energia vastu. Öeldaks, et kui aaloe kasvab, siis kasvab ka hea õnn. Kui taim  aga kuivama peaks ja närtsima hakkab, tõmbab ta ligi halba energiat.


6. Rahuliilia


Ka rahuliilia toob head õnne ligi. Ta puhastab õhku, neutraliseerides mürkained, see omakorda aga aitab parandada hea energia kvaliteeti. SRahuliilia armastab varjulist kasvukohta. Hoides teda magamistoas aitab ta une kvaliteeti parandada.


7. Orhidee



Orhideel on delikaatne lõhn, mis aitab ligi tõmmata positiivset energiat ning parandada energiavoolu kodus. 



8.  Portulauk-turdleht ehk ahvileivapuu (rahapuu)



Feng Shui järgi  tõmbab see taim ligi head õnne ja jõukust seal, kus ta kasvab. Ahvileivapuu leevendab pingeid, alandab stressi taset ja viib ära halva energia. Et tema mõjuvõimu maksimaalselt ära kasutada, aseta ahvileivapuu pott nurka, kas siis magamistoas või kontoris. Ahvileivapuule ei meeldi otsene päikesevalgus, samuti ei maksa kastmisega liialdada.

 

 

 

 




9. Vürtsbasiilik



Lisaks oma tugevale põletikuvastasele ja antibakteriaalsele toimele, vabastab vürtsbasiilik palju hapnikku ja imendab endasse ohtliku süsihappegaasi, mis ümbruses ringleb. Basiiliku terapeutilised omadused on tugevamad, kui taim on asetatud põhja poole. Kasvatad sa teda siis oma kodus, kontoris või aias, pea meeles, et basiilik vajab palju valgust ja päikest.




10.Õnnebambus (Dracaena braunii)


Õnnebambust kasvatatakse Aasias juba tuhandeid aastaid, kui jõukuse ja hea õnne sümbolit. Feng Shui järgi sümboliseerib õnnebambus kahte elementi, milleks on Vesi ja Puu. Puu puudutab meie energiat, vitaalsust ja füüsilist aktiivsust, elurõõmu ja uusi ideid. Õnnebambus ei armasta otsest päikesevalgust.


11. Krüsanteem


Krüsanteemil on samuti õhku puhastav toime. Krüsanteem sümboliseerib pikaealisust ja jõukust Feng Shui järgi, soodustab rahu ja rahulolu tekkimist. Hoia teda eemal otsese päikesevalguse eest ja ära unusta taime regulaarselt kasta.

 

Kommentaare ei ole