{ads}

HIDE

Viimased

latest

Turguta oma maksa ja paranda tervist

  Foto : unsplash / Jan Sedivy Kas sa tead, miks sa peaksid ...

 

Foto : unsplash / Jan Sedivy

Kas sa tead, miks sa peaksid oma maksa puhastama? Põhjus on väga lihtne, maks on elutähtis organ, mis filtreerib verd ja osaleb rasvade ainevahetuses. Maks väljutab kehast mürkaineid ja toksiine. Vanusega aga maks vähehaaval oma efektiivsust kaotama. Pühade perioodil koormame me sageli maksa üle igasuguste liialdustega, kui maksa töö on aga häiritud, siis ei suuda ta enam oma funktsioone täita. Sellepärast tuleks kohe mõtelda maksa turgutamise peale.

Selle jaoks on kõige paremad rohelist värvi köögiviljad, mida tuleks tarbida iga päev. Selleks, et maksa puhastada, tuleb süüa antioksüdante ja kiudaineid, mis aitavad mürkaineid kehast väljutada. Selle jaoks tuleks süüa regulaarselt rohelist värvi toiduaineid: kapsas, spinat ja türgi oad, samuti on kasulikud küüslauk ja peet. Väga kasulik on greipfruut, mis toetab maksa tööd. Greipfruut sisaldab palju antioksüdante, pektiini ning C- vitamiini ja aitab maksal puhastuda. Samuti on kasulikud kurkum ja linaseemned, mida ei tohiks samuti unustada. 


Organismi puhastav õuna-ananassi mahl

Sega blenderis 1 tükeldatud õun, 1 tükkideks lõigatud ananassiviil ja 1 maitsestamata jogurt ning püreesta mahlaks. Enne serveerimist puista peale natuke kaneeli. 

 

 

 

Söö  greipfruuti

Greipfruut on organismile kasulik ja aitab keha mürkainetest puhastada. Greipfruut parandab maksa tööd tänu antioksüdantidele, pektiinile ja C-vitamiinile, mida ta sisaldab.

 

Söö linaseemneid

Linaseemned sisaldavad rohkelt oomega-3 rasvhappeid, mis aitavad veresuhkru taset reguleerida. Linaseemnetes leiduvad kiudained aitavad aga mürkaineid väljutada.

 

Tsitruse-ingveri mahl 

Pressi mahlaks 4 greipfruuti, 8 apelsini ja 2 kollast sidrunit. Sega hulka tükk riivitud ingverit. 


Ära unusta kurkumit

Kurkum on tervisele kasulik tänu kurkumiinile, mis aitab organismi puhastada. Kurkum parandab ka seedimist, hoiab vähi eest ning kaitseb Alzheimeri tõve eest. 


Söö küüslauku

Küüslauk on kolesteroolivastase toimega, sisaldab seleeni ning allitsiini, mis aitavad organismi puhastada. 


Söö peeti

Peet sisaldab rohkelt antioksüdante, rauda ning foolhapet ja aitab kehast mürke välja viia.

 

 

 

Söö avokaadot

Avokaado on väga tervislik, aitab alandada kolesteroolitaset ning vererõhku. Tänu oma kõrgele glutatioonitasemele aitab avokaado maksa puhastada.

 

Tee läbi võilille detoks

Võilill aitab sapiteid puhastada ja mürkaineid väljutada aktiveerides sapiteid ning stimuleerides maksa. Selle jaoks võta kuivatatud võilillelehti ning valmista taimeteed.

 

Söö rohelisi köögivilju

Spinat, kapsas, brokoli ja türgi oad sisaldavad palju antioksüdante, mis aitavad organismi puhastada. Nad sisaldavad rohkelt kiudaineid ja vajalikke vitamiine ning mineraale, mida organism vajab.

 

Roheline organismi puhastav mahl

Pressi mahlapressi abiga mahlaks 3 õuna, 1 sellerivars, pool kurki, peotäis spinatit, 1 roheline salat ja mõned jäätükid. 

 

 © 2021 Sisu kopeerimine keelatud!

 

 

 

 

 





 





Kommentaare ei ole