{ads}

HIDE

Viimased

latest

Head nipid, kuidas raha kokku hoida

  Foto : unsplash / NORTHFOLK Raha kokkuhoidmiseks on palju ...

 

Foto : unsplash / NORTHFOLK

Raha kokkuhoidmiseks on palju erinevaid võimalusi. Mõned neist on lihtsamad ja neid on kergem ellu rakendada, kui teisi. Mõned neist on pikemaajalised, teiste puhul on tegu kiiremate säästuvõimalustega.

Vaata, millised nipid aitavad sul edukalt raha kokku hoida


52 nädalat

See on ilmselt kõige lihtsam ja igale ühele jõukohane säästunipp, millega sa võid üsna palju raha kokku hoida aasta jooksul ilma suuremate pingutusteta. Sul läheb vaja kõigest ühte hoiupõrsast (või säästukontot) : esimesel nädalal paned hoiule 1 euro, teisel nädalal 2 eurot, kolmandal nädalal 3 eurot jne, kuni viimase nädalani ehk siis 52. nädalal paned hoiule viimase hoiuse = 52 eurot.

 

Jaga oma eelarve ümbrikutesse

Tõenäoliselt on see kõige tavalisem meetod, samas ka kõige lihtsam ning tõhusam. Võta iga kulutuse jaoks üks ümbrik ja pane raha ümbrikusse terveks kuuks, nii on sul kuueelarve paigas ja see aitab sul ka näha neid kulutusi, mida sul tegelikult vaja ei lähe ja millest sa võid täiesti loobuda.

 

50 / 20 / 30 reegel

See on teine hea meetod, mis aitab raha kokku hoida ja paremini mõista seda, mille peale me kulutame oma teenitud raha. Selle jaoks tuleb koostada kuu eelarve, mille sa jagad kolmeks kategooriaks.  Seega pane 50% rahast jooksvateks kuludeks, 20% säästuks ja ülejäänud 30% isiklikeks kuludeks. 

 

 


Säästusumma kulude alla

Kui sa ei taha oma eelarvet jagada erinevate kulude peale, siis see meetod võib aidata sul hoiduda suurematest kulutustest ning säästa oma raha. Sa pead üles kirjutama kõik oma sissetulekud ja väljaminekud. Ja sa pead tegema nii, et su väljaminekud ei oleks suuremad, kui sissetulekud. Ja loomulikult, kui su eesmärk on säästa, siis kirjuta kulude sisse ka summa, mille sa paned säästu alla.


Üks sent päevas

Lisaks nendele meetoditele, mis on enam vähem tuntust kogunud, on ka teisi nippe olemas, mis aitavad sul raha kokku hoida. Business Insider jagas sellist põnevat väljakutset nagu 1 sent päevas, mis toimib samal eesmärgil nagu 52 nädala meetod. Alustad sellest, et esimesel päeval paned kõrvale 1 sendi, teisel päeval 2 senti, kolmandal 3 jne. Ja kui sa oled säästmise lõpetanud, on sul kokku hoitud üle 600 euro 52. nädala lõpus.

 

Ära osta kohe vaid kaalu nii palju päevi, kui see ese maksab, mida sa osta tahad

Kui ühe päevane ooteaeg ei suuda sinu otsust muuta, siis proovi teist meetodit. Näiteks, kui sa tahad osta mingit riideeset, mis sulle meeldib aga mille sarnaseid sul juba palju on ja mis maksab 50 eurot, siis oota 50 päeva enne ostmist. Oota ostu sooritamisega 50 päeva ja siis näed, kas see ikka tasub ennast ära või mitte. Kui sa pead selle ooteaja vastu, siis märkad sa ise, et tegelikult sul polegi seda nii väga vaja.

 

© 2021 Sisu kopeerimine keelatud!

 



 

 

Kommentaare ei ole