{ads}

HIDE

Viimased

latest

Kaalulangus : toiduained, mis parandavad seedimist ja aitavad kaalu kaotada

  Foto : unsplash /Tetiana Bykovets Mida külmemaks ilmad läh...

 

Foto : unsplash /Tetiana Bykovets

Mida külmemaks ilmad lähevad, seda rammusamaid ja toekamaid toite me sööme. Ja selle all kannatab muidugi eelkõige kehakaal. Õnneks on olemas toiduaineid, mis aitavad seedimist parandada. Sellepärast katsu rammusate toitude vahepeal süüa selliseid toite, mis toetavad seedimist. 

Kui sa tahad üleliigsetest kilodest vabaneda, pead sa muutma oma eluviisi paremaks. Piirama magusa tarbimist, tegelema spordiga ja jooma palju vett. Seedimise parandamiseks tuleks süüa rohkem keedetud või hautatud juurvilju, mis sisaldavad rohkelt kiudaineid. 

Vürtsid ja maitsetaimed aitavad samuti seedimist korras hoida ja kasutada vähem soola toidu maitsestamiseks. Mõned vürtsid omavad isegi rasva põletavat toimet. 

Kauniviljad, täisteraviljad, puu- ja köögiviljad peaksid kuuluma sinu igapäevasesse menüüsse, kui sa tahad kaalus alla saada. Kuna nad sisaldavad rohkelt kiudaineid, siis aitavad nad seedimist parandada ning kaalust alla saada.  


Mandlid

Mandlikd sisaldavad rohkelt valku (palju rohkem, kui liha!) ja seega võivad edukalt loomset valku asendada, kui lisaks süüa kaunvilju, mis tagavad kehale vajalikke aminohappeid. Mandlid täidavad hästi kõhtu ning ei tõsta veresuhkru taset.

 

Ploomid ja kuivatatud puuviljad

Sisaldavad rohkelt kiudaineid, mis aitavad seedimist parandada.

 

Ananass

Sisaldab rohkelt kasulikke ensüüme, mis aitavad valke pareminis seedida ja lagundada.

 

 

 

Artišokk

Puhastab hästi seedekulglat. Omab tugevat maksa, soolestikku ja soolefloorat kaitsvat toimet. Tarbi värskelt, seda mida kauem lasta artiÅ¡okil seista, seda mõrumaks ja kiulisemaks ta muutub. Ning ära unusta juua artiÅ¡oki keeduvett, mis on väga tervislik. 

 

Sidrun

Sidrun on väga hea organismi puhastaja. Sidrunit tuleks süüa vähemalt iga päev. 


Spargel

Kui sul on seedimisega probleeme, siis söö kindlasti spargleid. Sparglid sisaldavad rohkelt prebiootikume, mis on kasulikud sooleflooras olevate heade bakterite jaoks. 

 

Porrulauk

Aitab neere puhastada ning tugevdab immuunsust. Sisaldab hästi palju kiudaineid, mis aitavad kõhukinnisuse vastu, võtavad söögiisu ära ning puhastavad samaaegselt seedesüsteemi. 

 

Punased oad

Tänu sellele, et punased oad on madala glükeemilise indeksiga, täidavad nad kõhtu pikemaks ajaks. Samuti sisaldavad nad rohkelt kiudaineid, mis stimuleerivad seedimist.  


Kapsalised

Kapsalised sisaldavad rohkelt antioksüdante ja aitavad organismi puhastada. Lisaks sellele sisaldavad kapsalised kaitsvaid ühendeid, mis tugevdavad immuunsust. Hapukapsas on aga probiootikumide allikas, mis aitab tervist tugevdada ning parandab seedimist.

 

Peeti

Peet aitab maksal rasvu lagundada ning mürkaineid väljutada. Lisaks sellele sisaldab peet rohkelt antioksüdante. 

 

 



 

   

 

 

 

 



Kommentaare ei ole